Έκτακτο-Τώρα: Βγήκε τώρα με νέα άδεια ο δολοφόνος της “17Ν” Δημήτρης Κουφοντίνας

Με νέα άδεια, βρίσκεται εκτός φυλακών ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που έκανε.

 

Η πρώτη εικόνα του Δημήτρη Κουφοντίνα έδειχνε έναν άνθρωπο καταβεβλημένο, από την πρόσφατη απεργία πείνας και τη νοσηλεία του στο γενικό κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι όροι της σημερινής 48ωρης άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού, είναι με κατά τι ευνοϊκότερους όρους, δεδομένου ότι πρέπει να δίνει το “παρών” μια μόνο φορά την ημέρα, ενώ έχει και πάλι προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις.

 

Πώς πήρε την άδεια

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες απεργίας πείνας, που τον οδήγησαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για νοσηλεία, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έβαλε τέλος στην άρνησή του να τραφεί, προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις και να πάρει τη 48ωρη άδεια.

 

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, καθώς όλα τα μέλη του Συμβουλίου των Φυλακών -ο διευθυντής των φυλακών, η κοινωνική λειτουργός κι ο νέος εισαγγελέας- ήταν θετικά στην έξοδό του. Ο εισαγγελικός λειτουργός για να καλύψει το κενό που άφησαν ο τακτικός και ο αναπληρωτής εισαγγελέας.

 

Και οι δύο είχαν αποφασίσει να αυτοεξαιρεθούν όταν με απόφαση του Αρείου Πάγου ξεκίνησε ο πειθαρχικός τους έλεγχος για τη θετική κρίση που είχαν ως προς τις δύο προηγούμενες άδειες που έλαβε ο «Λουκάς» της «17Ν».

 

Επί της ουσίας μέχρι και μέχρι πριν από μερικές ημέρες δεν υπήρχε εισαγγελέας για να εξετάσει τη νέα αίτηση που κατέθεσε ο βαρυποινίτης, οδηγώντας τον τελευταίο στο να κατέβει σε απεργία πείνας την οποία και τελικά σταμάτησε.

 

Η τρίτη κατά σειρά έξοδός του εγκρίθηκε αφού, όπως και τις προηγούμενες φορές, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Σημαντική διαφορά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο όρος απαιτεί η εμφάνιση να πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά, και όχι δύο, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

 

Εν τω μεταξύ, μέχρι και τους… τουρίστες έκαναν τα μέλη του Ρουβίκωνα για να διαμαρτυρηθούν για τον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς ανέβηκαν στην Ακρόπολη και κρέμασαν πανό στο οποίο αναγραφόταν το εξής σύνθημα στα αγγλικά: «Η ελληνική Δημοκρατία σκοτώνει τον απεργό πείνας!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ