"Εκτροχιάζουν" τον Προαστιακό Λουτρακίου

Έχοντας πια κουραστεί από τον εμπαιγμό και τα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των πολιτών, ο Δημήτρης Καραπατάς εξαπολύει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο FB, βαριές κατηγορίες εναντίων όλων όσων παρεμποδίζουν την ολοκλήρωση του έργου σύνδεσης του προαστιακού με το Λουτράκι.

 

Ο  επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λουτρακίου για την έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ασκεί σκληρή κριτική στον γ.γ. Γιώργο Δέδε, στους βουλευτές Κορινθίας και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το επικοινωνιακό παιχνίδι, όπως υποστηρίζει, που έστησαν με στιγμή αποκορύφωσης την 2 Φεβρουαρίου 2018 (ένα χρόνο πριν δηλαδή) που σύσσωμοι όλοι από το δημαρχείο Λουτρακίου ανακοίνωναν ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο, δηλαδή μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου 2018 θα έχει υπογραφή η σύμβαση και τέλος του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.

 

Ο Δημήτρης Καραπατάς έχοντας δει και ακούσει πολλές εξαγγελίες μέχρι σήμερα αλλά από έργο τίποτα, και τότε κρατούσε τις επιφυλάξεις του. Και να που σήμερα δυστυχώς δικαιώθηκε για ακόμα μία φορά. Στο παρακάτω άρθρο του δεν μιλάει με αερολογίες αλλά αναφέρετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα γι΄αυτό και θεωρούμε αυτονόητο ότι άμεσα θα πρέπει τουλάχιστον ο Γιώργος Δέδες να δώσει μια σαφή απάντηση όχι μόνο για τον Δημήτρη Καραπατά αλλά για όλους τους Λουτρακιώτες που νιώθουν εξαπατημένοι καθώς Προαστιακό ακούνε και Προαστιακό δεν βλέπουν.

 

Το άρθρο του Δημήτρη Καραπάτά:

 

ΈΤΣΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΓΝΟΗΣΕ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΆ ΣΤΑΜΆΤΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΌ ΈΡΓΟ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΊΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ & ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ…

 

Εκ προοιμίου διευκρινίζεται ότι εάν ήταν όντως ειλικρινής οι προθέσεις τους, θα έπρεπε από το 2015, ο Γιώργος Δέδες με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, να είχαν προωθήσει το συγκεκριμένο έργο όπως το ζητούσε ομοθυμαδόν η τοπική κοινωνία!

 

Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί, αφού προσκρούει στο μαύρο παρελθόν του Γιώργου Δέδε αλλά και στο γεγονός, πως το συγκεκριμένο έργο, διέθετε έτοιμες μελέτες και περιβαντολλογικές αδειοδοτήσεις από το 2014! Και αν είχε συμβεί αυτό, όχι μόνο δεν θα χρειαζόντουσαν επικαιροποίηση οι μελέτες με το νόμο του 2016 αλλά σήμερα με βάση και το δικό τους χρονοδιάγραμμα, θα είχε παραδοθεί!

 

Επειδή όμως όπως αποδεικνύει ο ρους των γεγονότων, δεν επιδίωκαν αυτό, προτίμησαν να ξεκινήσουν το 2016 ένα παρελκυστικό κλωτσόσφαιρο με τις μελέτες!

 

Έτσι ο ίδιος ο Γιώργος Δέδες, που όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, έδωσε εντολή και μεταφέρθηκε το συγκεκριμένο έργο από την ΕΡΓΟΣΕ στον ΟΣΕ, όταν έγινε Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών πήρε το έργο με έτοιμες μελέτες από τον ΟΣΕ στην ΕΡΓΟΣΕ για να το εκτροχιάσει!

 

Μάλιστα υπάρχει ολόκληρο βίντεο στο YouTube από το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, στο οποίο ο Γιώργος Δέδες, εξαπολύει βολές και πυρά κατά ριπάς εναντίον της ΕΡΓΟΣΕ το 2013! Άρα εν γνώσει του ξανακατέβασε το έργο στο εκμαγείο της διαφθοράς για να το καταστρέψει!

 

Όπερ και εγένετο! Αφού με τον γνωστό υφέρπων θεσμικό φασισμό, που αγνοεί επιδεικτικά κοινωνικές ανάγκες και δημοκρατικές πρακτικές, κινούμενος εκτός νομοθετικού πλαισίου και με μοναδικό στόχο το βάναυσο χτύπημα στην οικονομία του δήμου Λουτρακίου και στα συμφέροντα των πολιτών, αγκαζέ με κολοσσιαία συναλλακτικά νέα ήθη και έθιμα, που έχουν εισάγει εξωθεσμικά συμφέροντα στην κονίστρα της πολιτικής και τα οποία αργοσαλεύουν πίσω από τις κουρτίνες του παρασκηνίου του Γιώργου Δέδε, προέβη στο αδιανόητο!

 

Αυτό που έχει ως τελικό καταστροφικό αποτέλεσμα, ακόμα και σήμερα, 9 χρόνια μετά την εμπλοκή του Γιώργου Δέδε στο συγκεκριμένο θέμα, όχι μόνο να μην έχει κατασκευαστεί το έργο έως όφειλε, αλλά ούτε καν να έχει συμβασιοποιηθεί. Αν και θα μπορούσε, έστω εδώ και 2-3 χρόνια να ήταν έτοιμο το μεγαλύτερο κοινωφελές και αναπτυξιακό έργο του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγ Θεοδώρων, για να αποτελεί σανίδα σωτηρίας για τον τόπο και τους ανθρώπους του!

 

Και φτάνουμε στο ζέοντα χρονικό διάστημα που είναι ο περασμένος Απρίλιος! Τότε που κανονικά θα έπρεπε μετά την ανάδειξη του αναδόχου, να περιμέναμε 20 ημέρες, για να δούμε εάν θα κατατεθεί ένσταση από τις υπόλοιπες εταιρείες που πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Ενώ μόλις αυτές περνούσαν, εάν δεν προέκυπτε κάποια ένσταση, (που τελικά δεν προέκυψε) το έργο θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί στο ελεγκτικό συνέδριο, μετά στην διαχειριστική αρχή του αρμόδιου υπουργείου και στην συνέχεια για την τελική υπογραφή της σύμβασης!

 

Αντί αυτού, πέρασαν 6 μήνες μετά την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου του έργου για τον προαστιακό του Λουτρακίου, χωρίς να έχει γίνει τίποτα από αυτά!

 

Και φτάνουμε στον περασμένο Σεπτέμβρη, που με βάση το αναίτια για 3 χρόνια καθυστερημένο χρονοδιάγραμμα που έδωσε το κυβερνητικό κλιμάκιο του υπουργείου υποδομών από το Δημαρχείο Λουτρακίου τον περασμένο Φεβρουάριο, θα έπρεπε ακόμα και με την μεγαλύτερη χρονικά δυσμένεια, να είχε υπογράφει η σύμβαση του έργου!

 

Και ενώ ο Γιώργος Δέδες μαζί με τα υπόλοιπα απογυμνωμένα πλέον, πολιτικά πρόσωπα που καθοδηγεί, δήλωναν τότε με ένα στόμα και μια φωνή :» τα δικά μας έργα δεν κολλάνε αλλά ξεκολλάνε», το έργο του Λουτρακίου, σε με εμφανώς καραστημένη ένσταση, κόλλησε! Στον μήνα που θα έπρεπε να είχε συμβασιοποιηθεί. Ενώ σε καμία περίπτωση, ο συγκεκριμένος μήνας, δεν ήταν μέσα στο χρονικό όριο υποβολής ενστάσεων!

 

Αφορμή; Μια κακοφορμισμένη σαν παρωνυχίδα δικαιολογία, πως δήθεν ο προσωρινός ανάδοχος που ήταν η εταιρεία Μυτιληναίος, δεν διέθετε ένα από τα 25 δικαιολογητικά που προϋποθέτει η διακήρυξη. Αυτή η στημένη ένσταση, που αποκάλυψε ταυτόχρονα και τον υποβολέα, έγινε για να «φαγωθεί» ο χρόνος των 2 μηνών, του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου! Με την παρέλευση αυτών, τελικά διαπιστώθηκε ότι πραγματικά η εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΊΟΣ διέθετε το συγκεκριμένο έγγραφο! Δηλαδή πολιτικά καραγκιοζιλίκια Δέδε, που προκαλούν τον κοινό νου!

 

Και ενώ θα περίμενε κανείς, ότι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τον προηγούμενο Απρίλιο έως τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, θα είχαν ολοκληρωθεί τουλάχιστον οι διαδικασίες του προσυμβατικού ελέγχου και της διαχειριστικής αρχής του Υπουργείου, εντούτοις τίποτα από τα προαναφερόμενα δεν είχε συντελεστεί!

 

Και συνεπώς, τα ανωτέρω εκτεθέντα γεγονότα, αποδεικνύουν ότι οι μήνες από τον περασμένο Απρίλιο έως τον περασμένο Σεπτέμβρη (6 στο σύνολο) ήταν κόντρα στις ανακοινώσεις του κυβερνητικού κλιμακίου του Υπουργείου, «νεκροί»! Κομμάτι που αναδεικνύει την συνολικά παρελκυστική εικόνα του έργου! Ενώ συν τοις άλλοις αποδεικνύει, ότι ολόκληρο το εμπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων και των τριών κυβερνητικών βουλευτών Κορινθίας, που σιωπούν εκκωφαντικά και δεν προβαίνουν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, συνειδητά κορόιδευαν την κοινωνία, πως στην αμαρτωλή ΕΡΓΟΣΕ, δήθεν μου τάχα μου ετοίμαζαν το έργο!

 

Και φτάνουμε στον μήνα Δεκέμβρη που ερήμην του εξαφανισμένου πολιτικού προσωπικού, κύκλοι της ΕΡΓΟΣΕ δηλώνουν ότι ΤΩΡΑ!!! ξεκινάει η διαδικασία του ελεγκτικού συνεδρίου και το πέρασμα του από την διαχειριστική αρχή του Υπουργείου, το οποίο, δεν θα ολοκληρωθεί πριν τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου!

 

Η ορισθείσα νέα εφιαλτική ημερομηνία που δεν έχει προηγούμενα στα χρονικά για τέτοια έκτασης έργα, συνοδεύεται σύμφωνα και με πηγές της ΕΡΓΟΣΕ, με νέα χρονική περίοδο αναμονής για τυχόν ενστάσεις μεταξύ των εργολάβων! Ενώ μάλιστα συγκεκριμένα στελέχη, προβλέπουν και νέες ενστάσεις με νέα δικονομικά τεχνάσματα, για τους ιθαγενείς!

 

Ενώ προσοχή, η υπογραφή της σύμβασης και όχι η έναρξη του έργου, καιροπετάχτηκε καλώς εχόντων των πραγμάτων για μετά τον Μάρτη και αν φυσικά δεν υπάρξει προηγουμένως άλλη ένσταση μεταξύ των εταιρειών κατασκευής!

 

Συνεπώς ακόμα και αν κρατήσει η κυβέρνηση μέχρι τον επόμενο Μάιο, ενδεχόμενο που είναι από δύσκολο έως αδύνατο, το έργο ούτε καν θα έχει ξεκινήσει όπως διαφήμιζαν τα κυβερνητικά στελέχη τον περασμένο Φεβρουάριο από το Δημαρχείο του Λουτρακίου προς άγραν ψηφοφόρων!

 

Έτσι έχουμε μία άνευ προηγουμένου Δημοκρατική εκτροπή, με καραμπινάτη εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, κραυγαλέα διαστροφή της έννοιας της αντιπροσωπευτικότητας και μία ευθεία ακύρωση της λαϊκής εντολής, με ταυτόχρονη λοιμώδη παραβίαση του Ν 4277/2014.