Ελλάδα-Εσθονία, παιχνίδι για γόητρο και δοκιμές

Το τελευταίο παιχνίδι της τον 2ο όμιλο στη League C του Nations League δίνει απόψε (21:45, Open) η Εθνική μας ομάδα στο ΟΑΚΑ, υποδεχόμενη την ουραγό Εσθονία. Το παιχνίδι δεν έχει καμία βαθμολογική σημασία, αλλά αποτελεί ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει δοκιμές ενόψει της συνέχειας, αλλά και να πάρει τη νίκη για λόγους γοήτρου.

 

Ο Άγγελος Αναστασιάδης αναμένεται να κάνει αρκετές αλλαγές, για να αξιολογήσει τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του, ενόψει και των προκριματικών του Euro 2020. Βέβαια, τα αγωνιστικά προβλήματα αναγκάζουν τον 65χρονο τεχνικό να προβεί σε αλλαγές.

 

Ο Κώστας Μανωλάς τέθηκε νοκ-άουτ, καθώς υπέστη διάστρεμμα στο 23ο λεπτό του αγώνα με τη Φινλανδία, ενώ προβλήματα αποκόμισαν και οι Μήτρογλου, Κουρμπέλης, Σιόβας, οι οποίοι δεν προπονήθηκαν το Σάββατο και η συμμετοχή τους θεωρείται δύσκολη. Στη θέση του στόπερ της Ρόμα κλήθηκε ο Ρισβάνης, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι Μπάρκας, Πασχαλάκης, Βλαχοδήμος, Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Τοροσίδης, Κούτρης, Γιαννούλης, Σάμαρης, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας, Μπακασέτας, Φορτούνης, Ζέκα, Μασούρας, Κουλούρης, Καρέλης.

 

 

Το παρελθόν της Ελλάδας με την Εσθονία

 

Η ιστορία των αναμετρήσεων της Εθνικής ομάδας με την Εσθονία είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς διατηρεί το αήττητο. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 5 αναμετρήσεων η Ελλάδα έχει επικρατήσει τρεις φορές, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Στην τελευταία συνάντηση σε ελληνικό έδαφος, στις 31 Αυγούστου 2017 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τα προκριµατικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, οι ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 0-0. Στον αγώνα του Ταλίν, στην πρεμιέρα του Nations League, η Εθνική είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Φορτούνη στο 14ο λεπτό.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ