Έλληνας ομογενής μεταξύ των νεκρών σε μακελειό σε μπαρ της Καλιφόρνια

Ένας Έλληνας τρίτης γενιάς, ο 27χρονος Τηλέμαχος Ορφανός, είναι ανάμεσα στα θύματα του μακελειού που σημειώθηκε στην Καλιφόρνια.

 

Ο νεαρός, γνωστός ως Τel, είχε μεταβεί στο μπαρ Bar & Grill, στην πόλη Thousand Oaks, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (τοπική ώρα), όταν ο 28χρονος Ίαν Ντέιβιντ Λονγκ, πρώην πεζοναύτης, άνοιξε πυρ, παρασύροντας στον θάνατο 13 ανθρώπους.

 

Τραγική ειρωνεία, ο Ορφανός είχε σωθεί από το μακελειό στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο του 2017, όταν άνδρας άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς σε συναυλία κάντρι μουσικής.

 

Τα παραπάνω ανέφερε η μητέρα του σε ανταπόκριση του ΑΝΤ1 από τις ΗΠΑ. Ο νεαρός, σύμφωνα με δηλώσεις της μητέρας του, έκτοτε προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ.

 

«Ο Τηλέμαχος ήταν και στην επίθεση στο Λας Βέγκας. Όμως, γύρισε στο σπίτι του. Χθες δεν γύρισε» δήλωσε συντετριμμένη η 58χρονη μητέρα του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Δεν θέλω ούτε προσευχές, ούτε τίποτε άλλο. Θέλω, επιτέλους, να μπουν περιορισμοί στην οπλοκατοχή» πρόσθεσε.

 

Ο Τηλέμαχος Ορφανός είχε αποφοιτήσει από το λύκειο το 2009 και υπηρέτησε στο Ναυτικό για δυόμισι χρόνια.

 

Ο 27χρονος ήταν γνωστός στην περιοχή και εργαζόταν σε εταιρεία που παρείχε υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών. Ο πατέρας του, Μαρκ Ορφανός, 63 χρόνων, είναι καθηγητής και έχει καταγωγή από τη Σπάρτη και τη Σμύρνη. Ο Τηλέμαχος αγαπούσε την Ελλάδα, είχε επικοινωνία με τα ξαδέλφια του στη Σπάρτη και ήταν περήφανος για την καταγωγή του.

 

Πρόσφατα, μάλιστα, είχε επισκεφθεί μαζί με τον αδελφό του τον τόπο καταγωγής του.

 

Ο δράστης πυροβόλησε τουλάχιστον 30 φορές κατά αγνώστων στο εν λόγω μπαρ, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20. Ανάμεσα στα θύματα είναι ο βοηθός του σερίφη αλλά και ο ίδιος ο δράστης.

 

Πηγή: zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ