Ένας ειδικός ύπνου περιγράφει τους λόγους που νιώθετε πάντα κουρασμένοι όταν ξυπνάτε

Ο ύπνος είναι ένα από τα πράγματα που απλώς δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του οργανισμού σας να ανακτήσει και να οικοδομήσει τους μυς, να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και να επηρεάσει τη λειτουργία και την απόδοση του εγκεφάλου.

 

Κοιμηθείτε αρκετά

Ένας από τους πιο προφανείς λόγους που αισθάνεστε κουρασμένοι όταν ξυπνάτε είναι επειδή δεν έχετε πάρει αρκετό ύπνο. "Οι περισσότεροι ενήλικοι άνθρωποι χρειάζονται επτά έως οκτώ ώρες ύπνου τη μέρα", δήλωσε ο Δρ Neomi Shah, MD, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του Icahn στο όρος Sinai, στο POPSUGAR. Εάν τείνετε να αισθάνεστε ληθαργικοί και εξαντλημένοι μετά τον ύπνο, προσπαθήστε να πάρετε περισσότερο χρόνο στο κρεβάτι. Αν κοιμάστε αρκετά, αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε αδιάφοροι, ο Δρ Σαχ είπε ότι μπορεί να συνδέεται με κακή ποιότητα ύπνου, δηλαδή, να ξυπνάτε πολλές φορές τη νύχτα ή τις περιόδους παρατεταμένης αϋπνίας.

 

Η δυσκολία ύπνου είναι πάντα ανησυχητική ειδικά όταν αισθάνεστε κουρασμένοι παρά τον επαρκή ύπνο, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και άλλες ιατρικές ή ψυχιατρικές καταστάσεις μπορούν επίσης να το εξηγήσουν αυτό", δήλωσε ο Δρ. Shah. Για παράδειγμα, ένας υπολειτουργικός θυρεοειδής μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα κούρασης ή κατάθλιψη.

 

Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου

Μαζί με τον ύπνο, ο Δρ Shah συνέστησε τη δημιουργία μιας ρουτίνας για το βραδινό ύπνο για να ξυπνάτε με καλύτερη διάθεση. "Βεβαιωθείτε ότι η ρουτίνα παραμένει η ίδια κάθε μέρα της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων χρόνων αφύπνισης και ύπνου το Σαββατοκύριακο", είπε. Εάν τα podcasts ή το να κρατάτε ημερολόγιο πριν από τον ύπνο σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, να το κάνετε. Ανεξάρτητα από το τι περιλαμβάνει η ρουτίνα σας, ο Δρ Shah τονίζει να αποφεύγετε να πίνετε αλκοόλ πριν από το κρεβάτι.

 

Αποφύγετε την καφεΐνη αργά μέσα στην ημέρα

 

Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξετε είναι ο καφές. Εάν χρειάζεστε καφεΐνη για να τροφοδοτήσετε την ημέρα σας, ο Δρ Shah είπε να αποφύγετε να την πίνετε το απόγευμα και το βράδυ. Επίσης, συνιστά να μένετε ενυδατωμένοι καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας "καθώς η αφυδάτωση μπορεί συχνά να σας κάνει να αισθανθείτε κουρασμένοι", εξήγησε.

 

Τι να κάνετε αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε κουρασμένοι

 

Εάν έχετε εφαρμόσει όλα αυτά τα βήματα και εξακολουθείτε να αισθάνεστε υπνηλία, όταν ο Δρ Shah σας συμβουλεύει να κάνετε μια αξιολόγηση ύπνου σε κάποιον επαγγελματία και μια μελέτη ύπνου για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το πρόβλημα. Συνιστά επίσης να κάνετε μια ιατρική εξέταση μία φορά το χρόνο, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε υποκείμενες ιατρικές παθήσεις ή ψυχιατρικές καταστάσεις που θα μπορούσαν να συμβάλουν στο αίσθημα λήθαργου.

 

Πηγή: Popsugar