Ένας "Λουτρακιώτης" και δύο Κορίνθιοι στον Φορέα Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ως μέλη ορίζονται οι εξής...

 

Γεώργιος Αλβανόπουλος, ΠΕ Περιβάλλοντος στη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αναπληρώτρια την Αμαλία-Μαρία Κουτσογιάννη, ΠΕ Περιβάλλοντος στη Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ.

 

Γεώργιος Καπεντζώνης, Πολιτικός Μηχανικός, Δήμαρχος Δωρίδας, ως εκπρόσωπος των εμπλεκομένων Δήμων, με αναπληρωτή τον Πνευματικό Αλέξανδρο, Δήμαρχο Κορινθίων.

 

Γεώργιος Ψυχογιός, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με αναπληρωτή τον Πετρίτση Γεώργιο, ως εκπρόσωπο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Κεφάλας Σταύρος, ΠΕ Διοίκησης Επιχειρήσεων ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας με εμπειρία σε σχετικά θέματα, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνου Παναγιώτη, Λογιστή, ομοίως.

 

Καντήρος Διονύσιος, ΠΕ Περιβαλλοντολόγο, ως εκπρόσωπος της επιστημονικής κοινότητας, με εμπειρία σε σχετικά θέματα, με αναπληρωτή τον Ματθαίου Γεώργιο, Βιολόγο-Ιχθυολόγο, ομοίως. (Ο κύριος Καντήρος είναι ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη).

 

Δροσόπουλος Αναστάσιος, ως εκπρόσωπος των Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.), με αναπληρωτή τον Λατσούδη Παναγιώτη, ομοίως.

 

Μαυρομάτη Δάφνη, ως εκπρόσωπο των Παραγωγικών Φορέων της Περιοχής με αναπληρωτή τον Μακρόπουλο Πέτρο, ομοίως.

 

Πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται ο Κεφάλας Σταύρος του Αναστασίου.

 
Η θητεία του Προέδρου και των μελών του παραπάνω συγκροτηθέντος Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής με δυνατότητα ανανέωσης.

 
«Φορέας Διαχείρισης Κορινθιακού Κόλπου». Έδρα του φορέα ορίζεται προσωρινά η Κόρινθοςτου νομού Κορινθίας.

 

Συστήνεται νέο ΝΠΙΔ Αναλαμβάνει έξι (6) συνολικά περιοχές του Δικτύου εκ των οποίων δύο (2) χερσαίες (όρη Γεράνεια και Ακροκόρινθος), τρεις (3) παράκτιες (Αλυκή Αιγίου, παραλιακή ζώνη από Ναύπακτο ως Ιτέα, και ευρύτερη περιοχή Γαλαξιδίου) και τη μεγάλη θαλάσσια έκταση του Κορινθιακού Κόλπου, που πρόσφατα εντάχθηκε στο Δίκτυο Natura 2000.

  
Δήμοι

Δήμος Αιγιαλείας
Δήμος Βέλου – Βόχας
Δήμος Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας
Δήμος Δωρίδος
Δήμος Θηβαίων
Δήμος Κορινθίων
Δήμος Λεβαδέων
Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων
Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας
Δήμος Ναυπακτίας
Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Δήμος Πατρέων
Δήμος Σικυωνίων
Δήμος Δελφών