Ένας (ολόκληρος) χρόνος loutraki365. Χρόνια μας πολλά!

Είναι 19 Φεβρουαρίου. Ήταν 2018 και φτάσαμε στο 2019. Και είμαστε και επίσημα 365 ημέρες στον αέρα του διαδικτύου. 18-2-2018. Η μέρα που άλλαξε την ζωή μου και σίγουρα τις συνήθειες χιλιάδων ανθρώπων στο Λουτράκι, στους Αγίους Θεοδώρους, στα Ίσθμια, στο Σχοίνο, στα Πίσια, στην Κορινθία, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Και όταν λέω σε όλο, εννοώ σε όλο. Εκτός από την Κεντρική Αφρική και, φυσικά, την Βόρειο Κορέα. Κιμ, αν ακούς, γράψε loutraki365.gr και πάτα το… κουμπί. Ακόμη και στα ανεξάρτητα νησιά Svalbard & Jan Mayen, ανάμεσα στη Γροιλανδία και τη Νορβηγία έχουν διαβάσει loutraki365. Και όχι μόνο μια φορά. Συνολικά από τα 194 διεθνώς αναγνωρισμένα κράτη, μας έχουν διαβάσει τα 161. Δεν το λες και λίγο.

 

Είμαστε παντού. Οι αναρτήσεις μας είναι παντού. Και το loutraki365 είναι πολύ ψηλά. Για εμάς, μιλάνε οι αριθμοί. Και από πέρυσι στις 18 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα έγινε πραγματική έκρηξη. Με τα επίσημα στοιχεία από τα google/analytics, που αποτελούν το πιο αξιόπιστο εργαλείο μέτρησης, την χρονιά που πέρασε από τις 18 Φεβρουαρίου 2018, σε 365 μέρες δηλαδή, επισκέφτηκαν το loutraki365 500.024 μοναδικοί επισκέπτες. Οι συνολικές επισκέψεις τον χρόνο που πέρασε ήταν 2.022.613 και έχουν διαβαστεί από πέρυσι τέτοια μέρα συνολικά 3.803.348 σελίδες! Είμαστε μακράν το πρώτο σάιτ στο Λουτράκι και σε όλη την Κορινθία και σταθερά μέσα στα πρώτα 10 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Νούμερα απίστευτα που εκτός της περηφάνιας και της ηθικής ικανοποίησης που μας χαρίζουν, δείχνουν πως οι ειδήσεις του loutraki365.gr που εν-διαφέρουν, δεν είναι σύνθημα. Είναι αλήθεια.

 

Δεν ήμασταν οι πρώτοι που φέραμε το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων στο διαδίκτυο. Είχαν προηγηθεί πολλοί άλλοι και βέβαια αρκετοί είναι αυτοί που ακολούθησαν. Δεν ήμασταν πρωτοπόροι όμως είχαμε ένα στόχο. Να γίνουμε πρώτοι. Και τα καταφέραμε απίστευτα γρήγορα. Τόσο γρήγορα που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν περιμέναμε. Φτιάξαμε ένα επαγγελματικό, ειδησεογραφικό site με άποψη για τα νέα της πόλης, του Νομού, της Περιφέρειας, της χώρας...

 

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που μαζί φτάσαμε στο να σβήσουμε το πρώτο μας κεράκι στη διαδικτυακή μας τούρτα και έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε, πρώτα ο Θεός, για ακόμη περισσότερα. Ένα μικρό ευχαριστώ παραπάνω στο Γιάννη, την Ελένη και τη Νικόλ που ξεκινήσαμε μαζί πολύ πριν την πρώτη μέρα. Τους οφείλω πολλά. Και στο Θανάση και το Δημήτρη, που χωρίς την δική τους τεχνική υποστήριξη και την δική τους ικανότητα εκεί που είμαστε... πανάσχετοι απλά δεν θα υπήρχαμε. Φυσικά και στη Νίκη. Που ήρθε μετά και έμεινε. Και μαζεύει τα ασυμάζευτα σε καθημερινή βάση. Και τη Φωτεινή. Που και αυτή ήρθε μετά και μας ανέχεται. Και όλους τους άλλους που έχουν βοηθήσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Όπως ο Παναγιώτης και ο Βασίλης από Λουτράκι και ο Γιώργος από Αθήνα. Και όλοι όσοι βοηθούν καθημερινά με τα θέματα που μας δίνουν και τις πληροφορίες τους.

 

Δεν με ενδιαφέρει αν είναι από την αρχή και συνεχίζουν, αν έφυγαν και ξαναγύρισαν, αν έμειναν λίγο και έφυγαν. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Φυσικά, να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά ΜΜΕ που σεβάστηκαν την δουλειά μας, όπως σεβόμαστε κι εμείς την δική τους και αναδημοσίευσαν θέματά μας αναφέροντας την πηγή. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Κώστα, το Σωτήρη, το Θανάση και το Γιάννη που μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν από την πρώτη... ώρα λειτουργίας, κυριολεκτικά.

 

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε φίλους και γνωστούς που αυτές τις 365 ημέρες έγιναν άτυποι συνεργάτες και ρεπόρτερ του loutraki365. Που ακόμα και στις 3 τα ξημερώματα παίρνουν τηλέφωνο για να ενημερώσουν ότι κάτι συνέβη και πρέπει να το καλύψουμε ως είδηση. Και είναι πάρα πολλοί... Και μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν να κερδίσουν το παραμικρό από αυτό. Απλά, είδαν κάτι και σκέφτηκαν να μας ενημερώσουν μόνο και μόνο για να έχει το loutraki365 την είδηση. Χωρίς κανένα όφελος. Για σκεφτείτε το λίγο... Πόσο σπουδαίο!

 

Την υγειά μας να έχουμε. 

 

Συνεχίζουμε……

 

Αλέξανδρος Κανδρής

 

Υ.Γ. Η 18η Φεβρουαρίου 2018, ήταν Κυριακή της Αποκριάς. Αυτό, λοιπόν, ήταν το πρώτο video που έπαιξε στο Loutraki365.gr.