Ενημερωτική ημερίδα από την BASF στο Βραχάτι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι Κορινθίας ημερίδα που είχε σαν στόχο την ενημέρωση των παραγωγών για το νέο προϊόν της BASF που είναι το Tessior System.

Όπως υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας το Tessior System είναι μια αποδεδειγμένη αποτελεσματική λύση  για την προστασία των πληγών του κλαδέματος ,που επιτρέπει την προσβολή από τα παθογόνα της Ίσκας.
 

BASF2

Στην αρχή της ημερίδας ο αναπληρωτής καθηγητής φυτοπαθολογίας Α.Π.Θ. Γιώργος Καραογλανίδης αναφέρθηκε αναλυτικά στην ίσκα της αμπέλου αναλύοντας την επιδημιολογία της ασθένειας.

 

Όπως επεσήμανε η Ίσκα έχει απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για το αμπέλι.

 

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το σύμπλοκο της ίσκας προκαλείται από διαφορετικούς μύκητες που μπορούν να προσβάλουν το ξύλο του αμπελιού μετά από το κλάδεμα των κληματίδων ή του κορμού.
 

BASF4

Ο αναπληρωτής καθηγητής φυτοπαθολογίας Α.Π.Θ. Γιώργος Καραογλανίδης
 

Τότε οι τομές είναι πολύ επιρρεπείς στην προσβολή από τα σπόρια των μυκήτων της ίσκας.

Σύμφωνα με τον Άρη Νότη, CropManager Δενδροκομίας & Αμπελιού της BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε. «Το Tessior® παρουσιάζει μια μεγάλη καινοτομία στην εφαρμογή του προϊόντος καθώς είναι το πρώτο μυκητοκτόνο για επαγγελματική χρήση το οποίο είναι ετοιμόχρηστο και εφαρμόζεται αδιάλυτο χωρίς προσθήκη νερού. Η εφαρμογή γίνεται στοχευμένα, μόνο στα κλαδεμένα τμήματα του πρέμνου, και έτσι ελαχιστοποιούνται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.»
 

BASF3

Ο Άρης Νότης, CropManager Δενδροκομίας & Αμπελιού της BASF Ελλάς Α.Β.Ε.Ε.

 

πηγή: ypaithros.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ