Ενώ η Ελλάδα ξεπουλιέται, η Τουρκία ξεκινά παραγωγή άρματος 3ης γενιάς

Την ώρα που η Ελλάδα έχει αποικιοποιηθείξεπουλιέται και παραδίδει ότι φιλέτο έχει απομείνει σε ξένα πολυεθνικά χέρια (λιμάνια, υποδομές, ενέργεια, δίκτυα κλπ), η Τουρκία πραγματοποιεί άλματα στους τομείς της βαριάς βιομηχανίας και των νέων τεχνολογιών.

 

 

Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα είναι το γεγονός ότι  η τουρκική κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του νέου τουρκικού άρματος μάχης Altay.

 

 

Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο με την εταιρεία η οποία παίρνει το πρόγραμμα να είναι η BMC η οποία διατηρεί στενούς δεσμούς με το Κατάρ το οποίο μετέχει στην επένδυση.

 

 

Αρχικά ο τουρκικός Στρατός πρόκειται να παραλάβει 250 άρματα με το συγκρότημα ιχθύος Europower pack, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθεί τουρκική σχεδίασης κινητήρας τη συνέχιση της ανάπτυξης του οποίου επίσης ανέλαβε η BMC.

Ταυτόχρονα στην παραγωγή του άρματος μάχης θα μετάσχει και η γερμανικήRheinmetallAG η οποία έχει συνάψει σχετική συμφωνία με την BMC.

 

 

Τελικός στόχος της Τουρκίας είναι η παραγωγή 1000 αρμάτων Altay συνολικά ενώ η σύμπραξη της BMC με το Κατάρ σημαίνει ότι ενδεχομένως το κρατίδιο του Κόλπου θα προμηθευτεί αριθμό αρμάτων.

 

 

.iskra.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ