ΕΟΣ Κορίνθου: Εξόρμηση στην Αρκαδία για ανάβαση στην κορυφή του Κτενιά

Ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου διοργανώνει εξόρμηση στην Αρκαδία για ανάβαση στην κορυφή του Κτενιά στα 1635μ. 

 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ο Κτενιάς (ή Χτενιάς) είναι βουνό της Πελοποννήσου που βρίσκεται στα σύνορα των Αργολίδας και Αρκαδίας. Βόρεια ενώνεται με το Αρτεμίσιο και νότια ενώνεται με το Παρθένιο όρος και τον Πάρνωνα. Είναι τμήμα της ευρύτερης οροσειράς που ενώνει τον Κορινθιακό με τον Αργολικό κόλπο και περιλαμβάνει τα βουνά Κυλλήνη, Ολίγυρτο, Αρτεμίσιο, Λύρκειο, Ζάβιτσα κ.ά.
Στην αρχαιότητα το βουνό ονομαζόταν Κρείον όρος, ονομασία που σχετιζόταν με τον τιτάνα Κρείο.

 

Θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας από τη Νεστάνη (680μ.). Ακολουθούμε μονοπάτι δίπλα στο ρέμα, φτάνοντας ως την πρώτη λάκκα, εκεί συναντάμε μια πηγή με νερό και ένα παλιό Προσκυνητάρι και θα συνεχίσουμε για το διάσελο Κτενιά-Αρτεμισίου. 

Από εδώ θα ανηφορίσουμε δεξιά προς την κορυφογραμμή του Κτενιά. Ανεβαίνοντας στην κορυφογραμμή μπροστά μας βρίσκεται η κορυφή με θέα προς τον Αργολικό κάμπο και το οροπέδιο της Τρίπολης αφού αποτελεί φυσικό σύνορο ανάμεσα στις δυο περιοχές. Στην επιστροφή θα περάσουμε από την Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης που βρίσκεται στο ιερό ύψωμα του Γουλά. Το μοναστήρι επιβάλλεται στο φυσικό τοπίο της περιοχής. Πανύψηλες οροσειρές πλαισιώνουν την περιοχή της Νεστάνης – Κτενιάς, Αρτεμίσιο, Λύρκειο- στα ανατολικά, το Μαίναλο στα δυτικά και ανάμεσά τους η έκταση της αρχαίας Μαντινείας. «Μαντινέη ερατεινή» αποκαλεί την Μαντινεία ο Όμηρος.

 

Β.Δ.: Α+ Ω.Π.: 6 ώρες Υ.Δ.: 950Μ. περίπου

 

Εξοπλισμός: 

Σακίδιο, χειμερινές αρβύλες, γκέτες, μπατόν, σκούφος, αδιάβροχα γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό-αδιάβροχο-διαπνέον), κάλτσες δεύτερες, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, αναπτήρας, ξηρά τροφή, κολατσιό, νερό. Όσοι επιθυμούν μια δεύτερη αλλαξιά στο λεωφορείο.

 

Αναχώρηση: 

Στις 7:00 το πρωί από τον Άγιο-Νικόλα (λόγω παρέλασης)

 

Κόστος Συμμετοχής: 15€

 

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους Αρχηγούς:

 

Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716

 

Ντρούδης Νίκος 6944645278

και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη 20:00 – 22:00)

 

Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. 

Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ