Επιστρέφει στην Γερμανία η Φλερς

«Αναχωρώ σήμερα για το σπίτι. Αληθινά πανευτυχής, που θα ξαναδώ την οικογένεια και τους φίλους μου τις επόμενες ημέρες. Στις 18 Νοεμβρίου 2018, γιόρτασα στο Μακάο την δεύτερη γέννηση μου. Εάν νέο κεφάλαιο άνοιξε στην ζωή μου. Και τώρα αναμένω το 2019».

 

Με αυτά τα λόγια συνόδευσε την ανάρτηση της στο Facebook, η Σοφία Φλερς, λίγο πριν αναχωρήσει από το Χονγκ Κονγκ για την Γερμανία, οκτώ ημέρες μετά το τρομακτικό ατύχημα που της συνέβη, κατά την διάρκεια του Γκραν Πρι Φόρμουλα 3, στο Μακάο.

 

Κατά την διάρκεια του αγώνα, το αυτοκίνητο της Φλερς συγκρούσθηκε με προπορευόμενο όχημα, με αποτέλεσμα η νεαρή «πιλότος» να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της, το οποίο εκτοξεύθηκε με ταχύτητα πλέον των 200 χλμ/ώρα, περνώντας πάνω από τους φράκτες ασφαλείας. 

 

Η 17χρονη «πιλότος», διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Conde S. Januario», όπου υπεβλήθη σε απολύτως επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση, μένοντας στο χειρουργικό τραπέζι για επτά (!) ώρες, προκειμένου ν΄ αποκατασταθεί από εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα, το κάταγμα που υπέστη στην σπονδυλική στήλη, μετά το τρομακτικό ατύχημα που της συνέβη, κατά του Γκραν Πρι στο Μακάο.

 

Η ιατρική ομάδα του νοσοκομείου, πήρε οστά από το ισχίο της νεαρής οδηγού και τα μεταμόσχευσε στα σημεία όπου υπήρχαν κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκ των χειρουργών, Λι Βάϊ Σεβγκ.