Έρχεται «καυτό» καλοκαίρι στον Ολυμπιακό

Το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων κατάφεραν να προσελκύσουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, μέσα από τις εμφανίσεις τους στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Europa League. 

Άλλωστε, δεν είναι λίγες φορές που φέτος βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη ή σε άλλα ελληνικά γήπεδα εκπρόσωποι ευρωπαϊκών ομάδων, ώστε να τσεκάρουν από κοντά τους «ερυθρόλευκους» άσους. 

Ήδη έχουν προκύψει αρκετά δημοσιεύματα στο εξωτερικό για παίκτες των Πειραιωτών, οι οποίοι είναι πιθανό να χρειαστεί μετακομίσουν σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. 

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ο Νορβηγός αποτελεί σίγουρα τον παίκτη που ξεχωρίζει στο δεξί άκρο άμυνας του Ολυμπιακού. Το όνομά του έχει ακουστεί για αρκετούς βρετανικούς συλλόγους, όπως Σάουθαμπτον, Λέστερ, και Νιούκαστλ, ενώ υπάρχουν και σενάρια για ενδιαφέρον της Σελτικ. 

Λεονάρντο Κούτρης: Το όνομα του διεθνούς αριστερού μπακ-χαφ έχει ακουστεί για ομάδες από την Ιταλία (όπως η Μίλαν και η Τζένοα), τη Γαλλία (Μαρσέιγ) αλλά και από την Αγγλία (όπως η Λέστερ, η Νιούκαστλ, η Γουέστ Χαμ και εσχάτως η Έβερτον). 

Παπ Σισέ: Από την περσινή χρονιά η περίπτωση του Αφρικανού στόπερ των Πειραιωτών έχει απασχολήσει κάποιους συλλόγους στο εξωτερικό. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές για προτάσεις που έφτασαν και απορρίφθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Μέχρι πρόσφατα υπάρχουν αναφορές για έντονο ενδιαφέρον της Ντόρτμουντ, ενώ το όνομά του έχει ακουστεί για τη Ρομα, το Ανόβερο και κάποιους αγγλικούς συλλόγους. 

Κώστας Φορτούνης: Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του διεθνούς μεσοεπιθετικού είναι σε εξέλιξη. Σύντομα αναμένεται η έλευση του μάνατζέρ του, Πολ Κουτσολιάκου, ώστε να υπογράψει νέο συμβόλαιο ο Τρικαλινός άσος. Το όνομα του ηγέτη του Ολυμπιακού έχει ακουστεί κυρίως για τη Φενερμπαχτσέ, ενώ υπάρχουν και αναφορές στην Ιταλία περί ενδιαφέροντος της Λάτσιο αλλά και της Μίλαν. 

Μαντί Καμαρά: Το «διαμαντάκι» που ανακάλυψε στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος ο Φρανσουά Μοντέστο ξεχώρισε από τα πρώτα του παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μάλιστα, τον Ιανουάριο υπήρχαν δημοσιεύματα για προτάσεις και «βλέμματα» υποψήφιων αγοραστών. Κυρίως από Γερμανία (Ντόρτμουντ, Στουτγκάρδη, Άϊντραχτ), ενώ η περίπτωσή του φαίνεται πως έχει απασχολήσει την Νιουκαστλ, την Μίλαν και ορισμένες γαλλικές ομάδες της Ligue 1. 

Γκιγέρμε: Το «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ιδιαίτερα στο β’ μισό της σεζόν ήταν εμφανής η χρησιμότητά του στην ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ είχε βοηθήσει και στην εντυπωσιακή νίκη επί της Μίλαν στο Καραϊσκάκη και την πρόκριση στους «32» του Europa League. Οι «ροσονέρι» είναι από τις πρώτες ομάδες που έχουν ξεχωρίσει τον παίκτη, ενώ ακολούθησε το ενδιαφέρον της Λάτσιο και κάποιων ακόμα ιταλικών συλλόγων.