Έρχονται βροχές και χιόνια από τη Δευτέρα

Στην κατάψυξη αναμένεται να μπει η χώρα μας τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ισχυρά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» σε αρκετές περιοχές.

 

Κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες, οι πυκνές χιονοπτώσεις και η πτώση της θερμοκρασίας.

 

«Δύσκολες» ημέρες η Τετάρτη και η Πέμπτη

 

Την Κυριακή (03/02) αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά και βόρεια, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

 

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο, θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Τη Δευτέρα (04/02) αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία και πιθανώς από το βράδυ στο Ιόνιο. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

 

Την Τρίτη (05/02) νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Σταδιακά θα εκδηλωθούν καταιγίδες από τα νοτιοδυτικά πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και νότια.

 

Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά που τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες της Τρίτης στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νοτιά 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

 

Την Τετάρτη (06/02) και την Πέμπτη (07/02) νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακά την Πέμπτη στα δυτικά αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά πρόσκαιρα την Τετάρτη κατά τόπους πυκνές.

 

Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιά τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση την Πέμπτη. Η θερμοκρασία σε πτώση.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ