Εσύ τι ξέρεις για το Drunkorexia;

Η νευρική ανορεξία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες στη ζωή ενός ανθρώπου

 

 

...που μόνο όσοι τον έχουν βιώσει μπορούν να αισθανθούν τον κίνδυνο, την εξάντληση και την ψυχολογική κατάρρευση που τον συνοδεύει.

 

 

Αν και τα περισσότερα θύματα της anorexia nervosa –όπως είναι καταγεγραμμένη επιστημονικά- είναι γυναίκες, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν υποφέρει από την συγκεκριμένη ασθένεια της οποίας τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους μας:

 

 

Εξασθένηση του οργανισμού, δραματική απώλεια βάρους, καταστροφή ζωτικών οργάνων και σε πολλές περιπτώσεις, δυστυχώς ο θάνατος. 

 

 

 

 

Τον τελευταίο καιρό, μία νέα μορφή ανορεξίας έχει κάνει την εμφάνισή της στη Βρετανία, με μεγάλο ποσοστό των γυναικών νεαρής ηλικίας να υποβάλλουν τον εαυτό τους στο μαρτύριο της πείνας για έναν λόγο που δύσκολα μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους. Ποιος είναι αυτός; 

 

 

Το ότι επιθυμούν οι θερμίδες οι οποίες θα χαρίσουν στον οργανισμό τους να προέλθουν από το αλκοόλ και όχι από το φαγητό. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι από τη μία δεν θέλουν να παχύνουν και από την άλλη θέλουν να πίνουν φουλ στις θερμίδες αλκοόλ αλλά χωρίς επιπτώσεις στα κιλά. Και το πετυχαίνουν με τον πιο παράδοξο τρόπο:
Κόβοντας εντελώς ή ελαχιστοποιώντας το φαγητό.

 

 

Το φαινόμενο έχει γίνει γνωστό ως «drunkorexia». Πρόκειται για μιας μορφής ηθελημένη ανορεξία στην οποία οι γυναίκες υποβάλλουν τον εαυτό τους προκειμένου να εξασφαλίσουν την απόλαυση του αλκοόλ χωρίς το θερμιδικό κόστος.

 

 

Οι επιπτώσεις της; Τεράστιες. Κυρίως αν σκεφτεί κανείς πως η τοξικότητα του ποτού διπλασιάζεται σε άδειο στομάχι. 

 

 

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες, πάντως, είναι η ψυχική κατάσταση των γυναικών που αποφασίζουν να ακολουθήσουν μία τόσο καταστροφική τακτική…

 

 

 

.govastileto.gr