Ethiopian Airlines: Έως και έξι μήνες θα χρειαστούν για την ταυτοποίηση των νεκρών

Οι Αιθιοπικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι ενδέχεται να χρειαστούν έως και έξι μήνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι DNA στα λείψανα των 157 επιβαινόντων της πτήσης 302 που συνετρίβη την προηγούμενη Κυριακή, ενώ η κυβέρνηση πρόσφερε στις οικογένειες των θυμάτων χώμα από το σημείο του δυστυχήματος για να θάψουν.

 

Καθώς οι οικογένειες των θυμάτων αναμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας για την αιτία του δυστυχήματος, οι Αιθιοπικές Αερογραμμές πρόκειται να πραγματοποιήσουν αύριο Κυριακή μια λειτουργία στην Αντίς Αμπέμπα στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, όπου έχουν ταφεί πολλοί Αιθίοπες ηγέτες.

 

«Η εταιρεία μάς είπε ότι θα μας δώσουν ένα κιλό χώμα για να θάψουμε σε μια κηδεία που θα οργανώσει εκείνη», δήλωσε ένας συγγενής θύματος που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

 

Σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στους συγγενείς των θυμάτων σήμερα στο ξενοδοχείο Skylight, τα πιστοποιητικά θανάτου των θυμάτων θα εκδοθούν μέσα σε δύο εβδομάδες, οπότε θα δοθούν και κάποια χρήματα στις οικογένειες για να καλύψουν τα άμεσα έξοδά τους.

 

Η επιστροφή των λειψάνων των θυμάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα, θα χρειαστεί έως και έξι μήνες για να ολοκληρωθεί, επισημαίνεται στα έγγραφα αυτά.

 

Οι ειδικοί εξηγούν ότι είναι ακόμη νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, όμως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας σε όλο τον κόσμο έχουν καθηλώσει τα Boeing 737 MAX.

 

Ήδη τα στοιχεία της πτήσης δείχνουν κάποιες ομοιότητες με τη συντριβή τον Οκτώβριο ενός άλλου Boeing 737 της Lion Air, με 189 επιβαίνοντες. Και τα δύο αεροσκάφη συνετρίβησαν λίγη ώρα μετά την απογείωσή τους και αφού οι πιλότοι τους ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ