Εθνικό Κτηματολόγιο για το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ξεκινάει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας όσων έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Δήμων Αγίων Θεοδώρων και Λουτρακίου - Περαχώρας και στις Κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκερίζης και Ισθμίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου.

 

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει εμπράγματο ή εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο των ανωτέρω προκαποδιστριακών ΟΤΑ υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στο Κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα, υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχει ο ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος έχει κυριότητα (πλήρη ή ψιλή), και κάθε δικαιούχος επικαρπίας και προσωπικής ή πραγματικής δουλείας (οποιουδήποτε περιεχομένου), ο δικαιούχος εμπράγματης ασφάλειας, κατάσχεσης, εγγραπτέας αγωγής, εγγραπτέας μίσθωσης (χρονομεριστική, χρηματοδοτική, υπερενναετής) και κάθε άλλου εγγραπτέου δικαιώματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.2308/1995, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

 

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν και όσοι διαχειρίζονται ξένη περιουσία (πχ εκκαθαριστής διαθήκης, σύνδικος πτώχευσης, κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, εκτελεστής διαθήκης, διαχειριστής ακινήτου κ.λ.π.) 

 

Η δήλωση ιδιοκτησίας είναι από το νόμο υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πράξη στο μέλλον (π.χ. μεταβίβαση, γονική παροχή ή δωρεά καθώς και έκδοση οικοδομικής αδείας). Εαν δεν υποβληθεί δήλωση, μετά τις πρώτες εγγραφές και τις προθεσμίες που προβλέπονται από τον νόμο το ακίνητο καταχωρείται στο Ελληνικό Δημόσιο. 

 

Η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας θα πραγματοποιείται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Λουτρακίου, Λ. Αθηνών 292, Τ.Κ 20300 Λουτράκι, Τηλέφωνο: 2744064551 κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 08:30- 16:30 & Τετάρτη 08:30- 20:30 

 

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://ktimatologio-loutrakiou.gr/Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Σχόλια (5)

 • anon
  Καραδημα Καλλιοπη (χωρίς επαλήθευση)

  Πρεπει να υποβαλλουν βεβαιωση ιδιοκτησιας και για τα διαμερίσματα στο Λουτρακι η μονον για τα οικοπεδα;^^

  10 Νοε, 2018 | 21:46
 • Εικόνα Αλέξανδρος Κανδρής
  Αλέξανδρος Κανδρής

  Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αρχίζει στις 12/11/2018 και λήγει στις  12/02/2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 13/05/2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

  14 Νοε, 2018 | 00:05
 • anon
  Σουμπαση Ιωάννα... (χωρίς επαλήθευση)

  Η κατάθεση δικαιολογητικών θα γίνεται μόνο στο γραφείο κτηματογράφησης στο Λουτρακι η υπάρχει δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας του κτηματολογίου να γίνει και ηλεκτρονικά?

  11 Νοε, 2018 | 07:35
 • anon
  Gasgastonegr (χωρίς επαλήθευση)

  Πήγα στο κτηματολογικό γραφείο και μου είπαν ότι για τα Πισια και τον Σχίνο δεν θα γίνει κτηματογραφηση ακόμη.παρακαλω μπορείτε να το επιβεβαιώσετε και να το δημοσιεύσετε λγια να ενημερωθούν και οι δημότες.

  22 Νοε, 2018 | 15:20

Leave a comment

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
4 + 4 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.