Εθνικό Κτηματολόγιο για το Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 ξεκινάει η υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας όσων έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Δήμων Αγίων Θεοδώρων και Λουτρακίου - Περαχώρας και στις Κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκερίζης και Ισθμίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με σκοπό την σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου.

 

Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που έχει εμπράγματο ή εγγραπτέο δικαίωμα σε ακίνητο των ανωτέρω προκαποδιστριακών ΟΤΑ υποχρεούται να υποβάλει δήλωση στο Κτηματολόγιο. Συγκεκριμένα, υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχει ο ιδιοκτήτης ακινήτου, ο οποίος έχει κυριότητα (πλήρη ή ψιλή), και κάθε δικαιούχος επικαρπίας και προσωπικής ή πραγματικής δουλείας (οποιουδήποτε περιεχομένου), ο δικαιούχος εμπράγματης ασφάλειας, κατάσχεσης, εγγραπτέας αγωγής, εγγραπτέας μίσθωσης (χρονομεριστική, χρηματοδοτική, υπερενναετής) και κάθε άλλου εγγραπτέου δικαιώματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.2308/1995, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 

 

Υποχρέωση υποβολής δήλωσης έχουν και όσοι διαχειρίζονται ξένη περιουσία (πχ εκκαθαριστής διαθήκης, σύνδικος πτώχευσης, κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, εκτελεστής διαθήκης, διαχειριστής ακινήτου κ.λ.π.) 

 

Η δήλωση ιδιοκτησίας είναι από το νόμο υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πράξη στο μέλλον (π.χ. μεταβίβαση, γονική παροχή ή δωρεά καθώς και έκδοση οικοδομικής αδείας). Εαν δεν υποβληθεί δήλωση, μετά τις πρώτες εγγραφές και τις προθεσμίες που προβλέπονται από τον νόμο το ακίνητο καταχωρείται στο Ελληνικό Δημόσιο. 

 

Η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας θα πραγματοποιείται στο Γραφείο Κτηματογράφησης Λουτρακίου, Λ. Αθηνών 292, Τ.Κ 20300 Λουτράκι, Τηλέφωνο: 2744064551 κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 08:30- 16:30 & Τετάρτη 08:30- 20:30 

 

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://ktimatologio-loutrakiou.gr/Tο loutraki365.gr δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.

Σχόλια (4)

 • anon
  Καραδημα Καλλιοπη (χωρίς επαλήθευση)

  Πρεπει να υποβαλλουν βεβαιωση ιδιοκτησιας και για τα διαμερίσματα στο Λουτρακι η μονον για τα οικοπεδα;^^

  10 Νοε, 2018 | 21:46
 • Εικόνα Αλέξανδρος Κανδρής
  Αλέξανδρος Κανδρής

  Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αρχίζει στις 12/11/2018 και λήγει στις  12/02/2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 13/05/2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

  14 Νοε, 2018 | 00:05
 • anon
  Σουμπαση Ιωάννα... (χωρίς επαλήθευση)

  Η κατάθεση δικαιολογητικών θα γίνεται μόνο στο γραφείο κτηματογράφησης στο Λουτρακι η υπάρχει δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας του κτηματολογίου να γίνει και ηλεκτρονικά?

  11 Νοε, 2018 | 07:35

Leave a comment

Plain text

 • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
 • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
Έλεγχος CAPTCHA
Αυτή η ερώτηση είναι για να ελέγξουμε αν είστε ή όχι άνθρωπος και να αποφύγουμε την αυτοματοποιημένη υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων.
4 + 2 =
Επιλύστε αυτό το απλό μαθηματικό πρόβλημα και εισάγετε το αποτέλεσμα. π.χ. για 1 + 3, πληκτρολογήστε 4.