Eurovision 2019: Απόψε ο μεγάλος τελικός

Θα καταφέρει η Ελλάδα ή η Κύπρος να πάρουν μια αξιόλογη θέση στην Eurovision; Θα το μάθουμε σήμερα το βράδυ, καθώς στις 22:00 ξεκινά ο μεγάλος τελικός του 64ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ.

 

Η Ελλάδα που εκπροσωπείται από την Κατερίνα Ντούσκα με το τραγούδι «Better Love» κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση στον α’ ημιτελικό, με τα προγνωστικά όμως να την κατατάσσουν στην 15η θέση (ανάμεσα στους 26 φιναλίστ).

 

Από την άλλη, η Τάμτα που εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι «Replay» έκανε μια πολύ αξιόλογη εμφάνιση στον α’ ημιτελικό, παρά τις αντιδράσεις των Βρετανών για το... βρακί της.

 

Η πολυαναμενόμενη εμφάνιση της Μαντόνα

 

Κι ενώ οι ημιτελικοί έδωσαν μια πρώτη γεύση του τι να περιμένει κανείς από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, απόψε, όσοι παρακολουθήσουν τον τελικό της Eurovision θα δουν και την Μαντόνα, που παρά τις φήμες πως ίσως μην εμφανιζόταν, τελικά αποφάσισε να δώσει το παρών και να ερμηνεύσει ένα, δύο ίσως και τρία τραγούδια. Μάλιστα, δεν θα πάει αμισθί αλλά θα πάρει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία λέγεται πως θα πληρώσει ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Σιλβάν Άνταμς ο οποίος μένει μόνιμα στο Τελ Αβίβ.

 

Και η Ελένη Φουρέιρα στον τελικό της Eurovision

Μια άλλη εμφάνιση που αναμένουν τουλάχιστον οι Έλληνες, είναι αυτή της Ελένης Φουρέιρα, που στον περσινό τελικό της Eurovision μπορεί να μην είχε κατακτήσει την πρώτη θέση, ωστόσο το τραγούδι της «Fuego» έγινε γνωστό σε όλη την Ευρώπη και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Ισπανούς.

 

Η Ελένη Φουρέιρα θα εμφανιστεί κι αυτή στον τελικό, και αναμένεται να ερμηνεύσει το τραγούδι «Dancing Lasha Tumbai» του Ουκρανού Βέρκα Σερντιούτσκα, που είχε κατακτήσει κι αυτός τη δεύτερη θέση μαζί της, πέρυσι. Οι θαυμαστές της Ελληνίδας τραγουδίστριας περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία την εμφάνισή της, η οποία, αν μη τι άλλο, θα είναι πολύ λαμπερή, αν κρίνει κανείς από το γάντι του outfit που θα φορά δια χειρός Βρεττού Βρεττάκου.