Eurovision 2019: Απόψε στους ημιτελικούς η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα

Απόψε διαγωνίζεται η Ελλάδα στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2019, με την Κατερίνα Ντούσκα να ερμηνεύει το «Better Love» διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό του Σαββάτου.

 

Θα εμφανιστεί προτελευταία, καθώς βρίσκεται στην 16η θέση μεταξύ των διαγωνιζόμενων.

 

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Better Love» που έχει γράψει με τον Έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη, στον ημιτελικό της Τρίτης, διαγωνίζεται η Κύπρος με την Τάμτα και το τραγούδι «Replay».

 

Η Ρωσία, θα διαγωνιστεί 13η μεταξύ 18 χωρών, στον δεύτερο ημιτελικό, την Πέμπτη, με το τραγούδι «Scream» που ερμηνεύει ο Sergey Lazarev.

 

Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, καθώς το Ισραήλ ήταν η χώρα που κέρδισε στον περσινό τελικό. Ως νικήτρια χώρα, επίσης, περνά απευθείας στον τελικό μαζί με τους λεγόμενους «Big Five», τις πέντε χώρες που έχουν δικαίωμα απευθείας συμμετοχής και είναι οι εξής: Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία.

 

Πώς γίνεται η ψηφοφορία

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες χώρες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε έναν εκ των δύο ημιτελικών από τους οποίους θα καθοριστούν οι χώρες που θα βρεθούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Συγκεκριμένα, Ισπανία, Γαλλία και Ισραήλ θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό της Τρίτης, ενώ Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία και Γερμανία θα ψηφίσουν στον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης.

 

Στον τελικό της Eurovision 2019, στις 18 Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες.

 

Οι Έλληνες θα έχουν δικαίωμα ψηφοφορίας στον πρώτο ημιτελικό, καθώς και στον τελικό, είτε με τηλεφωνική κλίση είτε με γραπτό μήνυμα. Επίσης, θα μπορούν να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη εφαρμογή της διοργάνωσης.

 

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού της Eurovision θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2 και από το ΕΡΤ HD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και από το WebTV της ΕΡΤ.

 

Την παρουσίαση και τον σχολιασμό θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ενώ τη ραδιοφωνική μετάδοση θα κάνει ο Δημήτρης Μεϊδάνης.

 

Τη βαθμολογία της Κριτικής Επιτροπής στον τελικό θα ανακοινώσει ο διεθνούς φήμης κιθαρίστας του metal rock Gus G (Κώστας Καραμητρούδης).