Eurovision 2019: Τα φαβορί και τα στοιχήματα του τελικού - Η θέση της Ελλάδας και Κύπρου

Mε την πρόκριση δέκα ακόμη χωρών από τις δεκαοκτώ που διαγωνίστηκαν στο δεύτερο ημιτελικό, ολοκληρώθηκε η λίστα των συμμετεχόντων στον τελικό του 64ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο (18/5) στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ

 

 

Η Ρωσία, η Ελβετία, η Μάλτα, η Ολλανδία, το Αζερμπαϊτζάν, η Σουηδία, η Βόρεια Μακεδονία, η Αλβανία, η Δανία και η Νορβηγία είναι οι δέκα χώρες που κατάφεραν να προκριθούν και που μαζί με την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Λευκορωσία, τη Σερβία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Αυστραλία, την Ισλανδία, τον Άγιο Μαρίνο, τη Σλοβενία, που προκρίθηκαν στον πρώτο ημιτελικό, καθώς και τις «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) και φυσικά την διοργανώτρια Ισραήλ συμπληρώνουν τις συμμετοχές του τελικού. 

 

 

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, η EBU ανακοίνωσε με ποια σειρά εμφάνισης θα διαγωνιστούν τα τραγούδια. Η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν κληρωθεί για το πρώτο μισό της βραδιάς. Σύμφωνα με την απόφαση των διοργανωτών, η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το «Better Love» θα εμφανιστεί στην 13η θέση και η Κύπρος στην 11η.  

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχήματα, η τριάδα των χωρών που θα διεκδικήσουν την πρωτιά στον τελικό του Σαββάτου είναι η Ολλανδία, η Αυστραλία και η Σουηδία. Η εμφάνιση του Duncan Laurence στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision ήταν εξαιρετική. Το σκηνικό του ήταν σε μπλε φόντο με τις αποχρώσεις του να εναλλάσσονται άλλοτε πιο σκούρες και άλλοτε πιο ανοιχτές. Σε όλη τη διάρκεια της ερμηνείας του, ο Ολλανδός τραγουδιστής ήταν καθισμένος στο πιάνο του και ο κύβος που είχε στη σκηνή φώτιζε το πρόσωπό του.

 

 

 

 

Η Κατερίνα Ντούσκα βρίσκεται αυτή την ώρα στην 15η θέση, ενώ πριν από τον δεύτερο ημιτελικό πήγαινε αρκετά καλύτερα. Η Τάμτα πριν από την εμφάνισή της την είχαμε δει να είναι στην 11η θέση και αυτή τη στιγμή είναι στη 14η θέση.

 

 

 

Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» ανέφερε πως η πρωτιά θα παιχτεί ανάμεσα στην Ολλανδία, τη Ρωσία και την Αυστραλία.« Αυτές τις τρεις θεωρώ τις πιο πιθανές να κερδίσουν. Θα έβαζα και την Ισλανδία, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να περάσει από τις κριτικές επιτροπές. Στην ψηφοφορία του κοινού νομίζω θα πάει πολύ καλά», τόνισε ο σεναριογράφος και παρουσιαστής. 

 

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 

 

1. Μάλτα

 

2. Αλβανία

 

3. Τσεχία

 

4. Γερμανία

 

5. Ρωσία

 

6. Δανία

 

7. Άγιος Μαρίνος

 

8. Βόρεια Μακεδονία

 

9. Σουηδία

 

10. Σλοβενία

 

11. Κύπρος 

 

12. Ολλανδία

 

13. Ελλάδα 

 

14. Ισραήλ

 

15. Νορβηγία

 

16. Ην. Βασίλειο

 

17. Ισλανδία

 

18. Εσθονία

 

19. Λευκορωσία

 

20. Αζερμπαϊτζάν

 

21. Γαλλία

 

22. Ιταλία

 

23. Σερβία

 

24. Ελβετία

 

25. Αυστραλία

 

26. Ισπανία

 

 

H Μαντόνα στη σκηνή της Eurovision

 

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, η Μαντόνα θα βρεθεί στη σκηνή της Eurovision το βράδυ του Σαββάτου (18/5). Η βασίλισσα της ποπ βρίσκεται ήδη στο Τελ Αβίβ και προετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας παρουσιάσει επί σκηνής το εντυπωσιακό της show. Θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια της, την μεγάλη της επιτυχία, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν από τριάντα χρόνια, «Like a Prayer», αλλά και το νέο της single «Future» feat Quavo. 

 

 

 

 

Ελένη Φουρέιρα: Με διάφανη ολόσωμη φόρμα στη Eurovision 

 

 

Ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση στη σκηνή της Eurovision ετοιμάζεται να κάνει η Ελένη Φουρέιρα, τόσο με το ρούχο της, όσο και με την performance της.

 

 

Η pop diva θα εμφανιστεί στον τελικό, το Σάββατο (18/5), σε μία ενότητα με τίτλο «Eurovision Legends». Θα μοιραστεί τη σκηνή με τους Conchita Wurst, Mans Zelmerlöw και Verka Serduchka και θα ερμηνεύσει το «Dancing Lasha Tumbai», με το οποίο η Verka Serduchka εκπροσώπησε την Ουκρανία το 2007, ενώ στη συνέχεια, όλοι οι καλλιτέχνες θα πουν το «Hallelujah» με το οποίο το Ισραήλ κέρδισε τη Eurovision το 1979.

 

 

Η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα αναμένεται «καυτή» και η ίδια αποκάλυψε λεπτομέρειες για το ρούχο, που ετοίμασε ο Vrettos Vrettakos, ο σχεδιαστής που την έντυσε και στον περσινό διαγωνισμό. Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια θα φορέσει μια ολόσωμη διάφανη φόρμα, κεντημένη με πάνω από 250.000 Swarowski, για την οποία ο Έλληνας σχεδιαστής χρειάστηκε τρεις βδομάδες δουλειάς!