Εξαγριωμένοι Ρομά δάγκωσαν Αστυνομικούς! – Επτά τραυματίες

Την έντονη διαμαρτυρία τους προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, εκφράζει με έγγραφο της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας (ΕΑΣΥΦ), με αφορμή τον τραυματισμό συναδέλφων στη μεγάλη επιχείρηση – σκούπα στον καταυλισμό του Πυρίου Θηβών.

 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και πέντε αστυνομικοί της Α’ ΟΠΚΕ Φθιώτιδας οι οποίοι μαζί με δυο ακόμη συναδέλφους τους από την Ασφάλεια Λιβαδειάς, τραυματίστηκαν από επίθεση εξαγριωμένων Ρομά, οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρε και τους... δάγκωναν(!), ενώ προκλήθηκαν και φθορές στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας.

 

Μάλιστα, σε άλλο έγγραφο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, γίνεται λόγος για τραυματισμούς αστυνομικών «από πέτρες μέχρι και δαγκώματα ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα».

 

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι στην επίσημη ανακοίνωση της ΓΕΠΑΔ για τα αποτελέσματα της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στο Πυρί, αναφέρεται η σύλληψη δύο γυναικών και ενός άνδρα «για απρόκλητη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους, πρόκληση φθορών σε αστυνομικό όχημα, ενώ επιπρόσθετα αντιστάθηκαν κατά την σύλληψή τους».

 

Διαβάστε το έγγραφο της ΕΑΣΥΦ προς τον ΓΕΠΑΔ Στερεάς που υπογράφουν ο Πρόεδρος Νίκος Τριανταφύλλης και ο Γ. Γραμματέας Βαγγέλης Δέδες.

 

«Με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα την 22/05/2018 και πρωινές ώρες, κατά το οποίο η Α΄ Ο.Π.Κ.Ε. της Διευθύνσεώς μας, η οποία είχε διατεθεί προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σε προγραμματισμένη επιχείρηση σε καταυλισμό ROMAστο Πυρί – Βοιωτίας και υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της οικείας Διεύθυνσης, δέχθηκε επίθεση από τους εκεί κατοίκους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε (5) συναδέλφων της Α΄ Ο.Π.Κ.Ε. καθώς και δύο συναδέλφων του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι απορίας άξιο πως επτά (7) συνάδελφοί μας βρέθηκαν εκτεθειμένοι, χωρίς την υποστήριξη λοιπών αστυνομικών δυνάμεων σε μια προγραμματισμένη και ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των ανωτέρω συναδέλφων μας καθώς και τις σοβαρές υλικές ζημιές του οχήματος στο οποίο επέβαιναν.

 

Η Ένωσή μας δεν θα διστάσει απέναντι σε πράξεις ή παραλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την διασφάλιση των δικαιωμάτων αυτών».

 

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας

 

Η ανακοίνωση της ΕΑΥ Βοιωτίας

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας επιτελώντας το θεσμικό της καθήκον και με στόχο τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων αλλά και την προάσπιση της Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας, προέβη ήδη προ μηνών (6-12-2017 και 03-04-2018) σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ενημερώνοντας εγγράφως κάθε αρμόδιο υπηρεσιακό και πολιτειακό παράγοντα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα των εγκληματικών δράσεων στην περιοχή του Πυρί Θηβών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από μέρους της πολιτείας με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα στην περιοχή να βαίνει διαρκώς αυξανόμενη με κίνδυνο για τις ζωές συναδέλφων και πολιτών.

 

Χθες 22/05/2018, κατά την ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο Οικισμό Πυρίου Θηβών (επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες και κλοπές, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πλησίον του Οικισμού, σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων,συνολικά ελέγχθηκαν (83) άτομα και (13) οχήματα, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικών Λειτουργών, προσήχθησαν (25) άτομα και συνελήφθησαν επιπλέον (6) άτομα, για διάφορα αδικήματα) συνάδελφοί μας τραυματίστηκαν σοβαρά στο κεφάλι δεχόμενοι από πέτρες μέχρι δαγκώματα ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα.

 

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή:

 

1. Έχουμε ενημερώσει εγγράφως, άπαντες τους αρμόδιους φορείς για την εγκληματικότητα στην Περιοχή Πυρί Θηβών καταθέτοντας και σχετικές προτάσεις, πλην όμως δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση μέχρι σήμερα

 

2. Η Αστυνομία αποκλειστικά, έχει επιφορτιστεί με την επίλυση-αντιμετώπιση του χρόνιου αυτού πολιτειακού ζητήματος

 

3. Οι αρμόδιοι φορείς λάμπουν διά της απουσίας τους είτε νίπτουν τας χείρας των

 

4. Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό της Δ.Α.Βοιωτίας δεν επιτρέπουν την 24ωρη επιτήρηση της ως άνω περιοχής με δυνάμεις επαρκείς να επιχειρήσουν, όταν αυτό απαιτηθεί για την αποτροπή εγκληματικής ενέργειας.

 

5. Έχουμε συνείδηση της ευθύνης τόσο απέναντι στους συναδέλφους και τις οικογένειές τους όσο και απέναντι στους συμπολίτες μας

 

6. Η επίθεση σε βάρος Αστυνομικών είναι επίθεση σε βάρος της εννόμου τάξεως και αυτής της ίδιας της Δημοκρατίας

 

7. Η ζωή του Αστυνομικού έχει την ίδια αξία με τη ζωή οποιουδήποτε συνανθρώπου μας

 

Καλούμε την Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα προς αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών στην ως άνω περιοχή πριν να είναι αργά, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι σε αντίθετη περίπτωση δεν απομένει άλλη οδός από την προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου.

 

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ