Έξαλλοι οι Βρετανοί με τη βασίλισσα Ελισάβετ: Δεν έπρεπε να δεχθεί τον Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγινε δεκτός από τη βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο του Ουίνδσορ, μια συνάντηση που αποδοκίμασαν πολλοί Βρετανοί.

 

 

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του YouGov που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, σχεδόν οι μισοί, ήτοι το 49%, των 1.648 ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η βασίλισσα δεν έπρεπε να τον δεχτεί.

 

Πέρυσι, εξάλλου, σχεδόν 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι υπέγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας προκειμένου η επίσκεψη του Τραμπ να μην χαρακτηριστεί επίσκεψη σε επίπεδο αρχηγού κράτους, διότι «αυτό θα προκαλούσε ντροπή στη βασίλισσα».

 

 

 

Από την ενθρόνισή της το 1952, η βασίλισσα υποδέχθηκε όλους του Αμερικανούς προέδρους, εκτός του Λίντον Τζόνσον.

 

Σε μια συνέντευξη στην εφημερίδα The Sun, ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Ελισάβετ «απίστευτη γυναίκα».

 

«Εδώ και τόσα χρόνια, εκπροσωπεί τη χώρα της και ποτέ της δεν διέπραξε κανένα λάθος» σημείωσε ο πρόεδρος. «Η σύζυγός μου είναι μεγάλη θαυμάστριά της» συμπλήρωσε.

 

Κατά το παρελθόν, ωστόσο, τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δεν ήταν και τόσο ευγενικά. Για παράδειγμα, σε μια συνέντευξη το 2000, είχε δηλώσει ότι θα πέρναγε μια νύχτα με τη Νταϊάνα «χωρίς δισταγμό». «Ήταν τρελή αλλά αυτές είναι λεπτομέρειες ήσσονος σημασίας».

 

Δώδεκα χρόνια αργότερα, μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών της Κέιτ Μίντλετον, ενώ έκανε ηλιοθεραπεία γυμνόστηθη στη νότια Γαλλία, ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter:

 

«Ποιος δεν θα τραβούσε φωτογραφία της Κέιτ για να κερδίσει πολλά χρήματα εάν εκείνη έκανε γυμνή ηλιοθεραπεία… Πάμε, Κέιτ!».

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία, ο Αμερικανός μεγιστάνας δεν θα συναντηθεί με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου, τον πρίγκιπα Κάρολο, ένας θερμό οικολόγο.

 

Σε ένα άρθρο των Sunday Times, τον Ιανουάριο του 2017, υπογραμμιζόταν ότι οι δύο άνδρες δεν θα συναντηθούν λόγω των μεγάλων τους διαφωνιών για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

 

«Δεν θα αποδεχόταν από κανέναν να του δώσει μαθήματα, ακόμα κι από ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας» είχε τότε πει στην εφημερίδα μια πηγή προσκείμενη στον Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ