Εξοργισμένοι οι Στυμφάλιοι για το θέμα του νερού . Εκπέμπουν S.O.S. για τις πηγές και την λίμνη που χάνεται

«Η Κόρινθος δεν τηρεί την απόφαση του δικαστηρίου . Ανησυχούμε για την λίμνη , τις γεωτρήσεις και τον εμπαιγμό»

 

 

Πολλοί ενεργοί κάτοικοι της Στυμφαλίας επικοινώνησαν με το sfedona.gr θέλοντας να ακουστεί , μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού , και η δική τους φωνή . Κάτι που είναι πολύ σημαντικό αφού το θέμα τους αφορά και τους επηρεάζει άμεσα.

 

 

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την υδροδότηση της Κορίνθου θέτει κάποιους σημαντικούς όρους που καταπατούνται. Επιτρέπει να αντλεί ο δήμος νερό μόνο και εάν οι πηγές διαθέτουν 500 κυβικά νερού την ώρα και ΜΟΝΟ για 16 ώρες την ημέρα . 500 κυβικά δεν έχει ούτε το χειμώνα  και αντλούν 24ώρες το 24ώρο. Η λίμνη έχει σχεδόν αδειάσει . Αυτό έχει μεγάλες συνέπειες σε ολόκληρο το οικοσύστημα της περιοχής. Οι οικολόγοι που είναι; »

 

 

Ένας αγρότης της περιοχής εκφράζει τις ανησυχίες του καθώς φοβάται ότι σε λίγο το νερό δεν θα φτάνει για να ποτίσει τα χωράφια του στην περιοχή της Στυμφαλίας.

 

 

« Η Κόρινθος παίρνει ανεξέλεγκτα νερό , το Κιάτο θέλει νερό , εμφιαλωτήρια αντλούν νερό ,  μια υδροηλεκτρική μονάδα που λειτουργεί στην περιοχή το ίδιο … Είμαστε σε απόγνωση . Όλοι εκμεταλλεύονται με ασυδοσία το νερό της περιοχής στο τέλος δεν θα φτάνει ούτε για εμάς που ζούμε εδώ».

 

 

Οι κάτοικοι της Στυμφαλίας απαιτούν υδρομετρητές στον αγωγό για Κόρινθο . Διεκδικούν μέρος των εσόδων από την ΔΕΥΑΚ για την ανάπτυξη της περιοχής τους που δεν έχει αξιοποιηθεί όπως της αξίζει και εκπέμπουν SOS για την λίμνη Στυμφαλίας που χάνετε !!!

 

 

Άλλο ένα θέμα που απασχολεί έντονα πολλούς είναι οι γεωτρήσεις . Επιχειρηματίας της περιοχής μας είπε στο sfedona.gr

 

 

«Αφού λένε όλοι ότι το νερό φτάνει γιατί θέλουν να βαρέσουν όλοι γεωτρήσεις ; Ούτε ο Πνευματικός , ούτε ο Σταματόπουλος πρέπει να κάνουν γεωτρήσεις. Εμάς δεν μας υπολογίζουν ; Εάν κάνουν 30 γεωτρήσεις τι θα προκληθεί στην περιοχή με έναν σεισμό με τόσα κενά ;»

 

 

Είναι εμφανές ότι οι κάτοικοι της Στυμφαλίας αγαπούν τον τόπο τους και διεκδικούν κάτι καλύτερο για αυτούς και τα παιδιά τους που έχουν αποφασίσει να μείνουν εκεί δίνοντας ζωή στην όμορφη μικρή πατρίδα τους. Δεν είναι δυνατόν να παίρνονται αποφάσεις χωρίς αυτούς.

 

 

Το αίσθημα της εγκατάλειψης και της κοροϊδίας είναι αυτό που τους κάνει να σφίγγουν την γροθιά . Δήμαρχοι , υπηρεσίες , φορείς , επιχειρήσεις και όσοι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το σπουδαίο αγαθό που διαθέτει η περιοχή δεν γίνεται  να «κλείνουν τα αυτιά τους» σε όσα οι Συμφάλιοι έχουν να πουν.

 

 

 

 sfedona.gr