Ευθύμιος Λέκκας: Τι λέει για τους σεισμούς στην Ηλεία

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), αναφορικά με τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Ηλεία. «Να μην ανησυχούν σε καμία περίπτωση», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους κατοίκους της περιοχής μέσω του CNN Greece.

 

 

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στον χώρο της Ηλείας έχουμε την εκδήλωση μίας ασθενούς σεισμικότητας, η οποία περιλαμβάνει σεισμούς με μέγεθος έως και 3 βαθμών. Χθες και προχθές, όμως, εκδηλώθηκε μία σεισμικότητα με σεισμούς της τάξεως των 4 έως 5 βαθμών. Αυτή η σεισμικότητα είναι η κανονική σεισμικότητα η οποία έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στον χώρο της Ηλείας και το θετικό είναι ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις δεν έχουμε μεγέθη τα οποία υπερβαίνουν τους 5 βαθμούς», είπε ο κ. Λέκκας.

 

 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ δήλωσε πως η σεισμική δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν αναμένεται να σημειωθεί κάποιος σεισμός άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 

 

Συγκεκριμένα είπε: «Αναμένεται να διατηρηθεί αυτή η σεισμικότητα και τις αμέσως επόμενες ημέρες, αλλά όχι με μεγάλα μεγέθη, όχι με μεγέθη που υπερβαίνουν τους 5 βαθμούς».

 

 

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, γιατί τα κτήρια είναι δομημένα έτσι ώστε να αντέχουν σε πολύ υψηλά μεγέθη. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε, ακόμη και σημείωσε πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι σε συνεργασία.

 

 

«Και ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και τα ερευνητικά ιδρύματα της χώρας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Έχουμε μία έντονη επιτήρηση των φαινομένων σε όλη τη δυτική Ελλάδα και είμαστε και σε άμεση συνεννόηση με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια ώστε να συντονίσουμε ό,τι προβλέπεται από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο».

 

cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ