Φιλιππίδης και Καραλής στους κορυφαίους του κόσμου

Με δύο αθλητές μας στην κορυφαία οκτάδα του κόσμου, στο επί κοντώ, ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Μπέρμιγχαμ.

 

 

Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής διεκδίκησαν μία θέση στην τριάδα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο «βετεράνος» του αθλήματος έμεινε στην έβδομη θέση. Ο «ρούκι» αγωνίστηκε απέναντι στα μεγάλα ονόματα, προσπάθησε να υπερβεί τα 5,90 και τελικά θα φύγει από τη Μ. Βρετανία με την 5η θέση και με πολλές εμπειρίες. Πρωταθλητής Κόσμου ο Γάλλος, Ρενό Λαβιλενί με 5,90.

 

Και οι δύο αθλητές μας ξεκίνησαν τις προσπάθειες από τα 5,45 και χρειάστηκαν δύο άλματα για να τα υπερβούν. Ακολούθησαν τα 5,60 και τα 5,70, τα οποία ο Φιλιππίδης τα πέρασε με την πρώτη και ο Καραλής με τη δεύτερη. Στα 5,80 είχαν μείνει οκτώ αθλητές και ανάμεσά τους οι δύο Έλληνες. Ο Εμμανουήλ Καραλής με μία εκπληκτική προσπάθεια βρέθηκε πάνω από αυτό το ύψος και έκανε δικό του το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20. Τα 5,80, εκτός από τον νεαρό άλτη μας, με την πρώτη τα πέρασαν μόνο οι Μάρσαλ (Αυστραλία) και Χολζντέπε (Γερμανία). Ο Κώστας Φιλιππίδης άφησε τα 5,80 και συνέχισε στα 5,85μ. όπου είχε άκυρα και τα δύο άλματά του και έμεινε 7ος.

 

Ο Καραλής είχε μία άκυρη στα 5,85, επέλεξε να δοκιμάσει στα 5,90, αλλά δεν τα κατάφερε και πλασαρίστηκε 5ος.

 

Ο Ρενό Λαβιλενί για ακόμη μία διοργάνωση ήταν ο πρωταγωνιστής. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σαμ Κέντρικς από τις ΗΠΑ με 5,85 και το χάλκινο ο Πιότρ Λίσεκ από την Πολωνία με 5,85. 

 

O Κώστας Δουβαλίδης.τερμάτισε έκτος στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 60 μ. εμπ. σε 7.68, πολύ κοντά στο 7.66, του προκριματικού, που είναι το φετινό του ρεκόρ. Ο πρωταθλητής μας ελάχιστες ημέρες πριν από τη διοργάνωση είχε τραυματιστεί οπότε η εμφάνισή του στην Αρίνα» του Μπέρμιγχαμ θεωρείται επιτυχημένη.

 

Οι Πολωνοί πέτυχαν παγκόσμιο ρεκόρ στα 4Χ400 με 3.01.77.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ