Φοιτητική ζωή στην Κόρινθο! 9 λόγοι για να την "βγάλεις καθαρή"

Πέρασες Κόρινθο και δεν είχες ακούσει καν ότι έχει φοιτητική ζωή; Ψυχραιμία. Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα από όσο πιθανόν να πιστεύεις...

 

Πάμε να δούμε 9 λόγους και facts, για τους οποίους η φοιτητική ζωή στην Κόρινθο θα είναι μια απολαυστική εμπειρία!

 

1) Με σχεδιασμό που όλοι οι δρόμοι σε βγάζουν στην θάλασσα η Κόρινθος έχει ένα πεζοδρομημένο κέντρο με πολλά εμπορικά καταστήματα. Ζωή υπάρχει.

 

2) Επίσης, “μουσεία υπάρχουν”! Στην Κόρινθο θα βρεις την Δημοτική Πινακοθήκη η οποία περιλαμβάνει πίνακες του Σωτήρη Πυλαρινού. Ακόμα, θα σε εντυπωσιάσει στο κέντρο το Εκκλησιαστικό Μουσείο Κορίνθου στο οποίο μπορείς να δεις αρχαία κειμήλια. Τέλος το  Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου σίγουρα θα σε κερδίσει καθώς είναι ένα από τα πιο γνωστά Λαογραφικά μουσεία στη χώρα.

 

3) Η Κόρινθος συνδυάζει βουνό και θάλασσα καθώς μέσα σε 1μίση ώρα μπορείς να απολαύσεις μια ζεστή σοκολάτα στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων. Όσο για το καλοκαίρι θα αποζημιωθείς  καθώς ο Κορινθιακός κόλπος είναι γεμάτος όμορφες και καθαρές παραλίες. Μερικές από αυτές είναι η Καλάμια,  το Κανταρέ και το Λουτράκι.  Το καλοκαίρι γενικά, η φάση είναι τέλεια.

 

4) Η μετακίνηση σου στην Κόρινθο είναι εύκολη υπόθεση καθώς στην Κόρινθο μπορείς να φτάσεις με αυτοκίνητο με ΚΤΕΛ αλλά και με τον προαστιακό σιδηρόδρομο. Αν και ο προαστιακός βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη αν δεν θες να περπατήσεις ένα ταξί θα σου κοστίσει περίπου 4,5 ευρώ.

 

5) Στην Κόρινθο εδρεύουν 2 από τα καλύτερα τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Πιο αναλυτικά Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ιδρύθηκε το 2003 και σκοπός του είναι καλλιεργεί και να προάγει τις κοινωνικές επιστήμες στους τομείς της κοινωνικής και εκπαιδευτικής πολιτικής με την ακαδημαϊκή διδασκαλία και την εφαρμοσμένη έρευνα. Το δεύτερο τμήμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου είναι Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου το οποίο είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό, βιβλιοθήκη και ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Αν -και λέω αν- δηλαδή σε ενδιαφέρει να εξελιχθείς, οι Σχολές προσφέρονται!

 

6) Για  να ενοικιάσεις ένα διαμέρισμα στην Κόρινθο και να περάσεις αξέχαστα φοιτητικά χρόνια θα σου κοστίσει κοντά στα 250 ευρώ τον μήνα. Δεν είναι λίγα, δεν είναι πολλά.

 

7) Ακόμα, αν σου αρέσουν οι ταινίες τότε σου υπόσχομαι ότι στην Κόρινθο δεν θα χάσεις πρεμιέρα καθώς ο κινηματογράφος “ΛΑΪΣ” έχει το φοιτητικό εισιτήριο μόνο 5 ευρώ.

 

8) Αν δεν θες να αράξεις σπίτι με τα φιλαράκια σου πίνοντας καφέ τότε όλη η φάση βρίσκεται στο κέντρο της πόλης που είναι γεμάτο καφετέριες

 

9) Το καλύτερο στο άφησα για το τέλος, στο κέντρο της πόλης εκτός από όλα τα παραπάνω μπορείς να βρεις και νυχτερινά μαγαζιά για να το κάψεις! Μπαράκια, ακόμα και ελληνάδικα, έχουν την τιμητική τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ