Φωτιά στην Εύβοια! Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

Μια φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Εύβοια έχει προκαλέσει την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη, αφού δυνατοί άνεμοι πνέουν στο σημείο. Δόθηκε εντολή για εκκένωση σπιτιών, στο "πόδι" μεγάλες δυνάμεις πυροσβεστών. Δείτε εικόνες από το σημείο και ποια είναι η επίσημη ενημέρωση...

 

Συναγερμός ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης, 26.06.2019, στην πυροσβεστική υπηρεσία στη Στερεά μετά από πληροφορίες για μεγάλη φωτιά στη Εύβοια.

 

Κάπως έτσι επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι των Αρχών, αφού η επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς!

 

Λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης, 27.06.2019, η Πυροσβεστική ενημέρωση πως δόθηκε εντολή απομάκρυνσης κατοίκων!

 

Τι γνωρίζουμε για την φωτιά στην Εύβοια

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά ξέσπασε στην Νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστου κοντά στον οικισμό Μπούρος. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκε άμεσα.

 

Οι αναφορές λένε πως η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση. Επιπρόσθετα, για την Κάρυστο έχει αναχωρήσει το πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα.

 

Αρχικά η φωτιά κατευθύνονταν προς την θάλασσα ωστόσο ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή άλλαξε πορεία και πλέον η φωτιά κινείται προς το χωριό Μετόχι. Μάλιστα έχει διαταχθεί η εκκένωση εξοχικών κατοικιών ανάμεσα στα χωριά Μετόχι και Αετό.

 

Την επιχείρηση συντονίζει ο περιφερειακός διοικητής της Π.Υ. στη Στερεά Βαγγέλης Παληός που σπεύδει στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση από την Πυροσβεστική, έχουν μέχρι στιγμής κινητοποιηθεί 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 υδροφόρες του δήμου που προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

 

Σύμφωνα πάντα με τα τοπικά ΜΜΕ, η νύχτα αναμένεται να είναι μεγάλη και ελπίδα όλων είναι η φωτιά να αντιμετωπιστεί και να μην υπάρξουν τυχόν καταστροφές ή… χειρότερες καταστάσεις.

 

Ο καιρός, πάντως, δεν βοηθάει αφού εκτός από την πολλή ζέστη, τις τελευταίες ώρες έπνεαν και ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι σε κάποιες περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα!

 

Λήξη συναγερμού;

 

Η τελευταία εξέλιξη, πάντως, δείχνει καθησυχαστική, αφού σύμφωνα με το eviavima.com.gr, ο δήμαρχος Καρύστου, έκανε την εξής δήλωση: «Τέλος καλό όλα καλά. Η φωτιά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο. Για λόγους ασφαλείας των πολιτών αλλά και των παραθεριστών εκκενώσαμε παραθεριστικές κατοικίες ανάμεσα στον Αετό και το Μετόχι».

 

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική δεν έχει δώσει μέχρι αυτή την ώρα καμία επίσημη ενημέρωση.

 

Δείτε νέες φωτογραφίες από την φωτιά

φωτιά
Φωτογραφία από: eviavima.com.gr


Φωτογραφία από: eviavima.com.gr

φωτιά
Φωτογραφία από: eviavima.com.gr

Οι πρώτες εικόνες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας από την φωτιά

 

φωτιά
Φωτογραφία από: lamiareport.gr

φωτιά
Φωτογραφία από: lamiareport.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ