Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση για τον θάνατο της Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά του κρατικού μηχανισμού για τη φωτιά στο Μάτι κατέθεσε η οικογένεια της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του συζύγου της, Δημήτρη Τουρναρίτη που έχασαν τη ζωή τους από την φονική πυρκαγιά.

 

Σύμφωνα με το star.gr, 144 μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, η οικογένεια της γνωστής ηθοποιού δεν μπορεί να πιστέψει και να συνειδητοποιήσει πως τα αγαπημένα τους πρόσωπα έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή, παλεύοντας με τις φλόγες.

 

 

O αδερφός του συζύγου της Χρύσας Σπηλιώτη κατέθεσε μήνυση κατά του κρατικού μηχανισμού για την τραγωδία στο Μάτι και ζητά δικαίωση για τα αδικοχαμένα θύματα.

 

Ο Κωνσταντίνος Τουρναβίτης μίλησε στο Star και ξεσπά για τον τραγικό χαμό των δικών του ανθρώπων στην τραγωδία στο Μάτι που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

 

«Ελπίζω να βγει η αλήθεια. Υπάρχουν δυο σκέλη. Το ένα είναι ο εμπρησμός. Ποιος, πως και γιατί. Έγιναν μια σειρά από τραγικές ενέργειες από αυτούς που είχαν τη ευθύνη», λέει και τα όσα περιγράφει κόβουν την ανάσα.

 

Έψαχνε με τα ίδια του τα χέρια για ώρες, σε θάλασσα και στεριά για να βρει τον αγαπημένο του αδερφό και την ηθοποιό. Το κακά μαντάτα όμως τον πρόλαβαν και από τότε η οικογένεια παλεύει να σταθεί στα πόδια της.Σήμερα ο κ. Τουρναβίτης βρέθηκε στην εισαγγελία Αθηνών και κατέθεσε μήνυση εναντίον όσων του στέρησαν τους δικούς του ανθρώπους.

 

Η ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη και ο σύζυγός της εκείνη τη “μαύρη Δευτέρα” βρίσκονται στο εξοχικό τους στο Μάτι και ετοιμάζονται να φύγουν για διακοπές στην Άνδρο. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια και η φονική πυρκαγιά τύλιξε το σπίτι και το αυτοκίνητό τους. Πανικόβλητοι έτρεξαν να σωθούν προς την θάλασσα όμως εγκλωβίστηκαν στο οικόπεδο της φρίκης μόλις 50 μέτρα από τη θάλασσα και έχασαν τόσο τραγικά και τόσο άδοξα τη ζωή τους.

 

Υπενθυμίζεται πως ένα ακόμη θύμα κατέληξε στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 100.

 

Ο άτυχος άνδρας, ετών 73, νοσηλευόταν στην Μονάδα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός με βαριά εγκαύματα.

 

Πηγή: zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ