Friends: Πόσο θα κόστιζε σήμερα το διαμέρισμα της Μόνικα;

Έχουν περάσει πάνω από δύο δεκαετίες από την πρώτη στιγμή που «Τα Φιλαράκια» ήπιαν τον πρώτο τους καφέ στο Central Perk ή γέλασαν μανιωδώς -κι εμείς μαζί τους- στο εντυπωσιακό διαμέρισμα της Ρέιτσελ και της Μόνικα και έπειτα της Μόνικα και του Τσάντλερ. 

 

 

Η κωμωδία - ορόσημο έκανε την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της (με 21.5 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν συντονιστεί στο τηλεοπτικό δίκτυο) στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994. Ακόμη περισσότεροι έμειναν καθηλωμένοι και στα 236 επεισόδια της σειράς, η οποία έκανε τη μεγάλη «έξοδο» το 2004.

 

 

 

 

Για μία ολόκληρη δεκαετία 24 εκατομμύρια άνθρωποι ανυπομονούσαν για την προβολή του νέου επεισοδίου,κάτι που δεν έχει αλλάξει από τότε, αφού και σήμερα οι παλιοί θέλουν να τα βλέπουν ξανά και ξανά, ενώ οι νέοι να γίνουν κι αυτοί μέλος της ξεκαρδιστικής παρέας.

 

 

Οι έξι φίλοι που ζούσαν στη Νέα Υόρκη κέρδισαν γρήγορα μία θέση στην ιστορία των ‘90s, χαρίζοντας στιγμές γέλιου και χαλάρωσης. Παρόλα αυτά, κάθε φορά, οι θεατές έμεναν με μια εύλογη απορία: πώς οι χαρακτήρες κατάφεραν να βρουν και να συντηρούν ένα τόσο εντυπωσιακό διαμέρισμα στο Μανχάταν;

 

 

Η Μόνικα (Κόρτνεϊ Κοξ) και η Ρέιτσελ (Τζένιφερ Άνιστον) συγκατοικούσαν σε ένα ευρύχωρο «σπίτι» με δύο υπνοδωμάτια κι ένα μπάνιο στη Γουέστ Βίλατζ, μία από τις ακριβότερες γειτονιές της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, σύμφωνα με μεσίτες που μίλησαν στο CNBC, εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα σπίτια της περιοχής, μιλάμε για έναν μεγαλύτερο χώρο.

 

 

 

Τα γυρίσματα, προφανώς, πραγματοποιούνταν σε στούντιο της Warner Bros., αλλά τα εξωτερικά πλάνα, είναι από πραγματικό κτήριο στην οδό Bedford της Γουέστ Βίλατζ.

 

 

Κάτι ακόμη που ίσως να προβλημάτισε μερικούς λάτρεις της σειράς είναι πως η παρέα (της οποίας όλα τα μέλη έχουν μείνει στο συγκεκριμένο σπίτι ανά περιόδους), παρά κάποιες δύσκολες μέρες με χαμηλούς μισθούς ή χωρίς καθόλου χρήματα (η Ρέιτσελ ήταν σερβιτόρα για πάνω από δύο σεζόν) δεν κινδύνεψε ποτέ να χάσει το διαμέρισμα.

 

 

Ένα τέτοιο διαμάντι της τηλεόρασης, δεν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητες ερωτήσεις. Το διαμέρισμα ανήκε στην γιαγιά της Μόνικα, η οποία της επέτρεπε να πληρώνει μόνο 200 δολάρια τον μήνα.

 

 

 

 

Σε περίπτωση που και εσείς έχετε αναρωτηθεί εάν θα μπορούσατε να ζήσετε τη ζωή των έξι φίλων, ενοικιάζοντας ή αγοράζοντας ένα σπίτι στην ίδια τοποθεσία, οι ειδικοί έρχονται να σας «κλέψουν» την ελπίδα, αφού η τιμή για ένα διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια αγγίζει περίπου τα 4.500 δολάρια τον μήνα… Ενώ ένας χώρος ίσος σε μέγεθος με αυτόν της Μόνικα θα κόστιζε γύρω στις 7.000 με 8.000 δολάρια τον μήνα!

 

 

Το κτήριο που -υποτίθεται- πως στεγάζεται το ονειρικό διαμέρισμα είναι προπολεμικό και δεν έχει ασανσέρ. Όμως, η τιμή παραμένει υψηλή λόγω τετραγωνικών μέτρων. 

 

 

Τα Φιλαράκια λοιπόν κατάφεραν να κλείσουν μία πετυχημένη συμφωνία για ακίνητο, καθώς και να γράψουν τη δική τους ιστορία.  

 

 

MV5BYThiY2UxNjItMWMwZC00NjE0LTg5ZjUtMGM0Y2FjZDBmODZmXkEyXkFqcGdeQXVyMzU0NTc0MDY. V1

 

Πηγή: cnn.gr