Φτερουγίζει για το Πρωτάθλημα η ΑΕΚ

Μάρκο λαμπρός την οδηγεί και με γκολ του Κροάτη φορ η ΑΕΚ καθάρισε τον Πανιώνιο 1-0 στο ΟΑΚΑ, πετώντας για την κορυφή της Super League. Τρέλα στις εξέδρες από τον κόσμο!

 

Τα... φτερουγίσματά της προς την κατάκτηση του τίτλου συνέχισε η ΑΕΚ. Έχοντας ένα εξαιρετικό πρώτο 35λεπτό και βρίσκοντας στο... συμβολικό 21' το γκολ που αποδείχθηκε αρκετό, με τον Μάρκο Λιβάγια, η Ένωση πήρε τη νίκη με 1-0 απέναντι στον Πανιώνιο, στο ΟΑΚΑ και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. 

 

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ μπήκε με αποφασιστικότητα στο παιχνίδι, έκανε τις τελικές... με το τσουβάλι, κατάφερε να προηγηθεί με τον Κροάτη άσο, ενώ αμέσως μετά έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Σέρχιο Αραούχο για να τελειώσει το ματς. Δεν τα κατάφερε, είδε τον ρυθμό της να πέφτει όσο περνούσε ο χρόνος, όμως και πάλι ήταν αυτή που έκανε τις φάσεις και τελικά κατάφερε να κρατήσει στα χέρια της το πολύτιμο τρίποντο χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά από την ομάδα της Νέας Σμύρνης. 

 

«Χτύπημα» Λιβάγια στο 21'

 

Η ΑΕΚ μπήκε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι, άσκησε πίεση από την αρχή και είχε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 7'. Ο Γκάλο βρήκε κάθετα τον Αραούχο από δεξιά, αυτός έκανε γύρισμα στην περιοχή, ο Λιβάγια κοντρόλαρε, πλάσαρε, αλλά ο Κότνικ έκανε μεγάλη επέμβαση στη δεξιά του γωνία! Στο 10' ο Λιβάγια έκανε ένα σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε και πάλι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος έκανε μια σέντρα, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά από καλή θέση, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. 

 

Στο 14' ο Λιβάγια έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Σταυρόπουλος πήρε κεφαλιά δίνοντας στη μπάλα πορεία προς το τέρμα της ομάδας του, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε. Ένα λεπτό μετά ο Χριστοδουλόπουλος έκανε προσπάθεια από δεξιά, σούταρε με το αριστερό, αλλά και πάλι μάζεψε ο Κότνικ. Στο 20' η Ένωση είχε νέα σημαντική στιγμή, με τον Γκάλο να σεντράρει από δεξιά, τον Λιβάγια να παίρνει αμαρκάριστος την κεφαλιά και τον Κότνικ να μπλοκάρει. Ωστόσο, στο 21' η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε: σε νέα σέντρα του Γκάλο, ο Λιβάγια έπιασε και πάλι την κεφαλιά και αυτή τη φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

 

Τεράστια ευκαιρία με Αραούχο 

 

Μάλιστα, στο 25' οι Κιτρινόμαυροι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Ο Λιβάγια έκανε εξαιρετική ενέργεια στον άξονα, έβγαλε κάθετα στον Αραούχο, αυτός πλάσαρε, ο Κότνικ απέκρουσε στο τετ α τετ με τη μπάλα να παίρνει ύψος, ο Αργεντινός έκανε ανάποδο ψαλίδι σε ανυπεράσπιστη εστία, αλλά ο Βλάχος έδιωξε πριν τη γραμμή! Στο 30' ο Λιβάγια και ο Αραούχο προσπάθησαν να παίξουν ωραία το ένα-δύο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κόρμπος πρόλαβε να κόψει σωτήρια τον Αργεντινό. 

 

Στο 34', έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια, ο Λιβάγια έκανε ένα διαγώνιο σουτ, ο Κότνικ απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκάλο έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο χρόνο που ακολούθησε ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. 

 

Είχε φάσεις, κράτησε τη νίκη... 

 

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πανιώνιος κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο, όμως η πρώτη καλή στιγμή ήταν και πάλι για την ΑΕΚ στο 56', όταν ο Αραούχο έκανε καταπληκτική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα αλλά ο Γαλανόπουλος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα από κοντά για να τη στείλει στα δίχτυα! Στο 62' ο Λόπες έκανε σέντρα από αριστερά, ο Μπακασέτας δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, ενώ ο Χριστοδουλόπουλος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα με προβολή στη συνέχεια της φάσης. Στο 74', έπειτα από λάθος γύρισμα του Κονέ προς τα πίσω, ο Γεσίλ έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, όμως πάνω στην προσποίηση που επιχείρησε, ο Γκάλο κατάφερε να τον κόψει. 

 

Στο 78' ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας ένα μακρινό φάουλ, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 86' η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία: ο Μπακασέτας εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, ο Κότνικ απέκρουσε στη γωνία του, ο Λαμπρόπουλος γύρισε τη μπάλα στην περιοχή, ο Κονέ έκανε σουτ από κοντά, αλλά ο Κότνικ έκανε νέα επέμβαση! Με τη συμπλήρωση των 90' ο Μπακασέτας έκανε νέο σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε σε δύο χρόνους. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος. 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Χριστοδουλόπουλος (64' Μασούντ), Λιβάγια (68' Μπακάκης), Μπακασέτας, Αραούχο. 

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου (65' Μπραχίμι), Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Πινιώτης (72' Γεσίλ), Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82' Βουκελάτος).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ