Γαβρόγλου:Λίγα μαθήματα, πολλές ώρες, αναβαθμισμένο πτυχίο η νέα φιλοσοφία της Γ. Λυκείου

Στόχος η αντιμετώπιση της ανυπαρξίας της Τρίτης Λυκείου είπε ο υπουργός Παιδείας.

 

Η αντιμετώπιση της «ανυπαρξίας της Τρίτης Λυκείου, η οποία σήμερα δεν υφίσταται ουσιαστικά» είναι ο στόχος των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

 

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, ο κ. Γαβρογλου εξήγησε πως η φιλοσοφία των αλλαγών στο Λύκειο είναι «λίγα μαθήματα, πολλές ώρες και αναβαθμισμένο απολυτήριο», σημειώνοντας ότι τα θέματα στις εξετάσεις του απολυτηρίου θα καθορίζονται από καθηγητές του σχολείου, τα γραπτά θα διορθώνονται με κλειστά ονόματα από εκπαιδευτικούς διαφορετικού σχολείου και οι επιτηρήσεις θα γίνονται από άλλους.

 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, τίποτα δεν θα αλλάξει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, παρά μόνο για όσους θέλουν να μπουν σε τμήματα χαμηλής ζήτησης, όπου η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη.

 

 

Απέρριψε δε τις αιτιάσεις πως το νέο σύστημα δεν διασφαλίζει το αδιάβλητο των εξετάσεων του απολυτηρίου καθώς τα θέματα δεν θα είναι ίδια σε όλα τα σχολεία, λέγοντας ότι «έως σήμερα, οι καθηγητές είναι αυτοί που αποφασίζουν τα θέματα των εξετάσεων στα σχολικά μαθήματα», ενώ υπερασπίστηκε την ίδρυση νέας σχολής Νομικής στην Πάτρα, διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των εισακτέων στις Νομικές της χώρας θα παραμείνει ίδιος. Σταδιακά, είπε, στα σχολεία θα αλλάξει η ύλη της ιστορίας και θα συζητούνται θέματα ταμπού, όπως ο εμφύλιος και το Πολυτεχνείο.

 

 

 

Υπουργείο Παιδείας: Μετεξεταστέα η Ν. Κεραμέως

 

Άγνοια καταλόγισε στην τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τις δηλώσεις της για το νέο σχέδιο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

«Αυτήν την φορά η κ. Κεραμέως έμεινε μετεξεταστέα και δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλές ελπίδες για να προβιβαστεί: δεν κατάφερε να διαβάσει προσεκτικά και να κατανοήσει ένα σχέδιο που συζητείται εδώ και πολλούς μήνες. Είναι απίστευτα τα ρητορικά σχήματα με τα οποία γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί η άγνοια» ανέφερε το υπουργείο Παιδείας, σε σχετική του ανακοίνωση, σημειώνοντας: «Την ενημερώνουμε όμως  ότι στο Υπουργείο κάνουμε δωρεάν μαθήματα για όσες και όσους έχουν δυσκολίες κατανόησης των θέσεων μας».

 

eklogika.gr