Το γέλιο κάνει καλό στην υγεία - Ιδού το πώς και το γιατί

Δεν σου φτιάχνει μόνο τη διάσθεση. Το γέλιο σε κρατά υγιή. Δες στη συνέχεια 5 λόγους οι οποίοι θα σε κάνουν να βάλεις το γέλιο ακόμη και σε... πρόγραμμα!

 

 

1. Καταπολεμά το άγχος

 

Γνωστό σε όλους αυτό το όφελος του γέλιου, όμως μην μένεις στη θεωρία. Πέρνα το στην πράξη και βίωσέ το με πάθος. Αυτό που κάνει, στην ουσία, το γέλιο είναι ότι δίνει στο σώμα τη δυνατότητα να απελευθερώσει την ένταση και να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν στρες. Αυτός από μόνος του είνα λόγος ικανός για να μη σταματήσεις να γελάς, αλλά δες... υπάρχουν κι άλλοι!

 

 

2. Κάνει καλό στην καρδιά

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η θετική επίδραση του γέλιου στην καρδιά μπορεί να συγκριθεί μέχρι και με τα οφέλη της αερόβιας γυμναστικής.

 

 

3. Τονώνει το ανσοποιητικό

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, υπάρχουν αποτελέσματα ερευνών που υποστηρίζουν ότι το γέλιο συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων Τ-κυττάρων (λεμφοκυττάρων) που στην ουσία κάνουν τον οργανισμό πιο ανθεκτικό στις λοιμώξεις.

 

 

4. Ρυθμίζει την πίεση και ενισχύει την κυκλοφορία

Ούτε πολυ-χαπάκι να ήταν... Όταν γελάς δυνατά, υποστηρίζουν οι ειδικοί, αναπνέεις πιο βαθιά και τελικά το αίμα οξυγονώνεται καλύτερα. Τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται ενώ αντίθετα το άγχος και η ψυχολογική πίεση συνδέεται με στένωση των αιμοφόρων αγγείων.

 

 

5. Ενισχύει την αντοχή

Φυσικό επακόλουθο όλων όσων προηγήθηκαν αυτό. Μα για σκέψου λίγο. Όταν γελάς είναι σα να κάνεις ασκήσεις αναπνοής, οπότε...

 

womenonly.gr