Γεννηματά: Καλά θα κάνει ο Μητσοτάκης να ασχοληθεί με τις μεταλλάξεις της ΝΔ

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι δύναμη σταθερότητας και καλά θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης να ασχοληθεί με τις μεταλλάξεις της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε ως δύναμη αντιμνημονιακή, οδήγησε τη χώρα δύο φορές σε εκλογές και σήμερα, ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης απειλεί τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική. Την οποία κατά τα άλλα καταδικάζει και λέει αν δεν είναι αυτοδύναμος θα οδηγήσει τη χώρα ξανά σε εκλογές στον Αύγουστο», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από το Ρέθυμνο, απαντώντας στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι «το ΚΙΝΑΛ παλινωδεί σε ό,τι αφορά τη μετεκλογική του στάση και οι ψηφοφόροι του θα εμπιστευθούν τη ΝΔ για να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση».

 

 

Παράλληλα ρωτάει τον κ. Μητσοτάκη «πότε θα αποκηρύξει τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή από το 2004 έως το 2009, που οδήγησαν στον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας και οδήγησαν τελικά τη χώρα στην κρίση που μας ταλανίζει μέχρι και σήμερα».

 

 

«Είναι, λοιπόν, φανερό ότι το δίλημμα αυτών των εκλογών δεν είναι Μητσοτάκης ή Τσίπρας, δεν είναι Μητσοτάκης ή χάος, είναι ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή περιπέτειες», τόνισε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής «είναι δύναμη δημοκρατικής ομαλότητας, είναι η γνήσια πατριωτική δύναμη, είναι δύναμη εξόδου από την κρίση».

 

 

Η κ. Γεννηματά έφτασε το μεσημέρι στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Κρήτη, επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο του ΚΙΝΑΛ στην πόλη του Ρεθύμνου, όπου συνομίλησε με τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος της και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Παλαιά Πόλη και συνομίλησε με τους πολίτες, ενώ ζήτησε να συναντηθεί με τον δήμαρχο Ρεθύμνης, Γιώργη Μαρινάκη.

 

 

«Είμαστε οι μόνοι που με το σχέδιο "Ελλάδα" απαντούμε στην ανάγκη για ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, και απευθύνθηκε «σε όλους όσοι είναι απογοητευμένοι από το ΣΥΡΙΖΑ», «σε όσους δεν θέλουν να δουν μία ανεξέλεγκτη κυριαρχία της Δεξιάς», «σε όσους στις ευρωεκλογές επέλεξαν να ψηφίσουν ΝΔ για να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατόν από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης», ζητώντας τους «να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα».

 

 

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας της με τους πολίτες στο Ρέθυμνο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛτους ζήτησε να εμπιστευτούν τις 12 δεσμεύσεις του προγράμματος «Ελλάδα», το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί την ολοκληρωμένη προοδευτική πρόταση για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, με αλλαγές στις δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα για τα πλεονάσματα και το υπερταμείο, με επενδύσεις, με δημιουργία νέου πλούτου, με σύγχρονο κοινωνικό κράτος που μειώνει τις ανισότητες και προστατεύει τους αδύναμους, με δουλειές καλά αμειβόμενες και στήριξη στους νέους ώστε να μείνουν στη χώρα.

 

 

Το Σχέδιο «Ελλάδα» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

 

 

  • Μείωση του ΦΠΑ κατά δύο μονάδες

 

  • Μείωση του υψηλού συντελεστή από το 24% στο 22% και του χαμηλού από το 13% στο 11% με ταυτόχρονη μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.

 

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού που θα καθοριστεί από τους κοινωνικούς εταίρους μέσω της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

 

  • Θέσπιση νέου ΕΚΑΣ με κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και κατώτερο εισόδημα για ζευγάρι ηλικιωμένων 700 ευρώ, με σταδιακή ενίσχυση παλαιών και νέων συντάξεων ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας.

 

  • Πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, πλήρη απαλλαγή για τρία χρόνια από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές για τους νέους που ξεκινούν μία επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα, πραγματική ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς τις εφορίες σε 120 δόσεις.

 

  • Μείωση της φορολογίας των αγροτών στο 13%, αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα, 200 ευρώ το μήνα επί τρία χρόνια στις οικογένειες για κάθε ένα παιδί που γεννιέται ανεξάρτητα από οικογενειακά επιδόματα.

 

  • Μείωση κατά 5 μονάδες του συντελεστή φορολογία για άτομα με αναπηρία άνω του 67%.

 

 

 «Η λογική μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα με τη δική σας ψήφο στις 7 Ιουλίου, ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής που είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος», είπε η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας όπως ανέφερε, ραντεβού με τους πολίτες στις κάλπες.

 

 

Νωρίτερα η κ. Γεννηματά βρέθηκε στα Χανιά όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες. Συνοδευόταν από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Λίτσα Κουρουπάκη, Κώστα Μουντάκη, Αντωνία Μιχελάκη, Νίκο Ντερμανάκη και Γιώργο Πουλιδάκη, από τον συντονιστή του προεκλογικού αγώνα του κόμματος για την περιοχή, Απόστολο Βουλγαράκη, καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος.

 

 

«Βγαίνουν στη φόρα τα μυστικά που ενώνουν τόσα χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο σχεδιασμός τους για λεηλασία του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, ξεκίνησε από το 1989 εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Και τους οδήγησε να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και της κυβέρνησής της από το 2004 έως το 2009 για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση. Τους πρόδωσε όμως ο κ. Γιούγκερ, που είπε όλη την αλήθεια. Τώρα τσακώνονται για το ποιος έκανε τις υποχωρήσεις στο θέμα των Σκοπίων», ανέφερε χαρακτηριστικά, από τα Χανιά.

 

 

«Η αλήθεια είναι, όμως, ότι και οι δύο παρέδωσαν όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Τους πρόδωσε η επιστολή του κ. Καραμανλή προς τον κ. Μπους που την έκρυβαν όλα αυτά τα χρόνια. Αρκετά και με τους δύο. Τώρα ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής. Την πατριωτική δύναμη, τη δύναμη σταθερότητας, το προοδευτικό αντίβαρο απέναντι στην ανεξέλεγκτη κυριαρχία της Δεξιάς και τον ανεύθυνο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η χρήσιμη ψήφος», σημείωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

 

cnn.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ