Για την ελονοσία ενημερώθηκε το προσωπικό νοσοκομείων της Πελοποννήσου

Για την εργαστηριακή διάγνωση της ελονοσίας ενημερώθηκε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Τρίπολης, Καλαμάτας, Αργολίδας και Κορίνθου μέσα από την εκπαιδευτική δράση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που υλοποιήθηκε από 9 Ιουλίου έως και 11 του μήνα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και την ΕΣΔΥ.

 

 

 

Η εν λόγω δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος “Δημιουργία δομής ελέγχου, επιτήρησης και επαγρύπνησης νόσων που προκύπτουν από έντομα διαβιβαστές (ελονοσία) με πεδίο εφαρμογής την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τριετία 2017-2018-2019’’.

 

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Η εκπαιδευτική δράση σχετικά με την εργαστηριακή διάγνωση της ελονοσίας απευθυνόταν κυρίως στους βιοπαθολόγους και τους παθολόγους, ενώ παράλληλα έγινε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των ανωτέρω νοσοκομείων και εκτενής ενημέρωση για την ελονοσία και τον Ιό του Δυτικού Νείλου.

 

Η αντιπεριπεριφερειάρχης Υγείας – Παιδείας και Πολιτισμού Ελένη Παναγιωτοπούλου προλόγισε και συντόνισε την εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας και ο διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ιατρός Δημόσιας Υγείας διευθυντής ΕΣΥ, συντόνισε και προλόγισε την εκδήλωση στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

 

Στην δράση αυτή συμμετείχαν από επιστημονικής πλευράς οι Ευδοκία Βασσάλου και Αναστασία Μπίμπα από τον Τομέα Παρασιτολογίας – Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας/ ΕΣΔΥ, και η Μαρία Τσερώνη από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης έχει προηγηθεί η ανάλογη εκπαίδευση τα προηγούμενα έτη από το αντίστοιχο πρόγραμμα που εκπονείται στο Δήμο Ευρώτα, καθώς και πρόσφατη ενημέρωση.

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr