Για τις πυρκαγιές συνεδρίασε το Συντονιστικό της Μεσσηνίας υπό τον Π. Τατούλη

Ο σχεδιασμός και οι απαιτούμενες δράσεις πολιτικής προστασίας για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας λόγω της νέας αντιπυρικής περιόδου, που έχει ξεκινήσει επίσημα από τις 31η Μαΐου, ήταν το επίκεντρο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, χθες στο Διοικητήριο, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε ποια θα είναι η συνεισφορά όλων των αρμοδίων οργάνων και φορέων για τη διαχείριση όλων των κινδύνων που μπορούν να απειλήσουν την πολιτική προστασία του νομού.

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, όπως και αιτήματα Δήμων και εθελοντών τα οποία καταγράφηκαν για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, αντιπύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς τόνισε πως από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου έχει ήδη εκδοθεί η πρώτη του 2019 Πυροσβεστική Διάταξη, η οποία απαγορεύει από 1η Μαΐου 2019 μέχρι 31 Οκτωβρίου 2019 λόγω αυξημένης επικινδυνότητας οποιαδήποτε καύση σε δάση δασικές, αγροτικές εκτάσεις, χορτολιβαδικές και λοιπά.

Ενημέρωσε, επίσης, για τους ελέγχους που έχουν γίνει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα υδροστόμια και τις υδατοδεξαμενές ανεφοδιασμού που βρίσκονται σε διάφορα σημεία του νομού. 

 

tharrosnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ