Γιώργος Βλάχος: Γι αυτό έκανα την κατάσχεση στο Spa Λουτρακίου - Τι θα ακολουθήσει

Επιστολή που εξηγεί τους λόγους που πραγματοποίησε την κατάσχεση των κινητών μερών του Υδροθεραπευτηρίου Λουτρακίου που έλαβε χώρα την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, έστειλε σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ, Γιώργος Βλάχος.

 

Στην επιστολή του, ξεκαθαρίζει ότι η μόνη πρόθεσή του, είναι να εισπράξει τα χρήματα που του οφείλονται, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ, από τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία "Τουριστική ΑΕ". Καταγγέλλει συμφέροντα και μικροσυμφέροντα πίσω από τους ανθρώπους που συκοφάντησαν τη συνδρομή του στη λειτουργία του SPA με Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, ενώ ξεκαθαρίζει ότι μετά την κατάσχεση της Παρασκευής, θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες και στις επόμενες νόμιμες ενέργειες.

 

 

Αναλυτικά:

 

 

                                                                             ΑΘΗΝΑ, 19 Σεπτεμβρίου 2018

 

                                                                            

 

 

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ SPA (Παρασκευή 14/9/2018)

 

                                                                                                                            

          Σε συνέχεια διαφόρων σχολίων και τοποθετήσεων, επιθυμώ να ενημερώσω τους αναγνώστες σας και όλους τους ενδιαφερομένους για τα γεγονότα και τις προθέσεις μας.

 

          Α. Η μόνη ουσιαστικά πρόθεσή μας είναι να εισπράξουμε το οφειλόμενο εργολαβικό αντάλλαγμα ύψους άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000 €), σύμφωνα με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Το ποσό αυτό οφείλεται από τις Διοικήσεις της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ τόσο της περιόδου Λογοθέτη (2010-2014) όσο και της περιόδου Γκιώνη (2014-2018).

 

          Β. Η τακτική των Διοικήσεων της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ όλα αυτά τα χρόνια είναι να προσδοκούν σαν το μάννα εξ’ ουρανού «τα λεφτά από το CAZINO» για να λύσουν όλα τα προβλήματά τους. Καμία σκέψη για νοικοκύρεμα, ορθολογισμό, σοβαρότητα στη λειτουργία της εταιρείας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τηρηθούν οι γραπτές και προφορικές δεσμεύσεις τους αφού τα χρέη της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ αυξάνονται κάθε χρόνο πάνω από 600.000 €. Σήμερα χρωστά σε Προμηθευτές, Εργολάβους, Τράπεζες, Εφορία, ΙΚΑ και εργαζομένους πολύ περισσότερα από 10.000.000 €.

 

          Γ. Επειδή η πορεία της ραγδαία επιδεινούμενης κατάστασης πρέπει άμεσα να αναστραφεί προτείναμε την συνδρομή μας με Συμβουλευτικές Υπηρεσίες στη λειτουργία του SPA, με στόχο μείωση περιττών εξόδων, αύξηση επισκεψιμότητας και κερδοφορία. Η προσπάθεια αυτή συκοφαντήθηκε και καταπολεμήθηκε από συμφέροντα και μικροσυμφέροντα τοπικά και άλλα.

 

          Εν καιρώ (σύντομα) θα ειπωθούν όλα με ονόματα και στοιχεία.

 

          Δ. Σε κάθε περίπτωση είχαμε ενημερώσει τον Δήμαρχο και τη Διοίκηση της ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ ότι η υπομονή μας θα είναι μέχρι τέλος Αυγούστου. Βλέποντας ότι όχι μόνο δεν γίνεται κανένα βήμα αλλά συνεχώς η κατάσταση χειροτερεύει προχωρήσαμε στις ενέργειες της τελευταίας κατάσχεσης και φυσικά θα προχωρήσουμε και στις επόμενες νόμιμες ενέργειες.

 

          Ε. Το SPA και η ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΕ δεν κινδυνεύει από εμάς αλλά από τις κατά καιρούς Διοικήσεις τους. Είναι ντροπή ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα η εταιρεία. Είναι απορίας άξιο πώς το ανέχονται οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Κανείς τους δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τις άπειρες επιστολές μας και προτάσεις μας ούτε καν τους ισολογισμούς της ΑΕ.

 

 

          Σε επόμενη επιστολή μας προς τα αρμόδια όργανα (Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕ, Δημοτικό Συμβούλιο) αύριο θα διατυπώσουμε τις ξεκάθαρες προτάσεις διεξόδου από το τέλμα.

 

          Ελπίζουμε για πρώτη φορά να επικρατήσει η λογική και η νομιμότητα και όχι ο λαϊκισμός και οι εύκολες «πατριωτικές» κορώνες.

 

                                                                      

                                                                             Για την Εταιρεία

 

 

                                                                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΒΛΑΧΟΣ

                                                                   Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος

 

 

Υ.Γ. Είμαστε διατεθειμένοι να απαντήσουμε σε οποιοδήποτε επώνυμο σχόλιο αναγνωστών σας. Για τα ανώνυμα σχόλια (μερικές φορές προσβλητικά για την τιμή και την υπόληψή μας) την ευθύνη φέρουν πρωτίστως οι υπεύθυνοι του ιστολογίου σας.