H απίστευτη γάτα με τα... δύο πρόσωπα - Εικόνες

Οι γάτες μπορεί να είναι γκρι, ή μπορεί να είναι και μαύρες. Σπάνια όμως μπορεί να συναντήσει κανείς μια γάτα που μοιάζει σαν κάποιος να... ένωσε δύο γάτες μαζί.

 

 

Αυτή η αξιολάτρευτη γάτα γεννήθηκε με ένα έναν συνδυασμό γκρίζας και μαύρης γούνας που χωρίζεται σχεδόν τέλεια στο μέσον του προσώπου της.

 

Η σπάνια αυτή γούνα έγινε viral, όταν η γατούλα φωτογραφήθηκε στο σπίτι της στη Γαλλία και πιστεύεται ότι είναι το αποτέλεσμα δύο εμβρύων που ενώθηκαν.

 

Ενώ η ακριβής αιτία της εντυπωσιακής εμφάνισης αυτού του κατοικίδιου ζώου δεν είναι γνωστή, άλλα είδη αιλουροειδών με αυτή τη μυστηριώδη εμφάνιση είναι γνωστά ως «γάτες -χίμαιρες», οι οποίες είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης δύο γονιμοποιημένων αυγών ή δύο πρώιμων εμβρύων στη μήτρα της μητέρας τους.

 

Αν και είναι ένα σπάνιο περιστατικό, χιμαιρικά κύτταρα μπορεί να εμφανιστούν σε πολλά είδη - συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων - αλλά οι περισσότεροι δεν το συνειδητοποιούν καν.

 

Η ονομασία «χίμαιρα» προέρχεται από το τέρας της ελληνικής μυθολογίας που είχε σώμα κατσίκας, κεφάλι λιονταριού, και η ουρά του κατέληγε σε φίδι.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:reader.gr