H Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 την Μαρσέιγ κατέκτησε το Europa League

Με δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν στα... πάτρια εδάφη του, η Ατλέτικο Μαδρίτης κατέκτησε το Europa League.

 

 

Η ισπανική ομάδα κέρδισε με 3-0 την Μαρσέιγ στην Λιόν, με τον Γάλλο επιθετικό να «σκοτώνει» τους συμπατριώτες του με 2 γκολ (21'-49') και τον αρχηγό Γκάμπι να γράφει το τελικό 3-0 στο 89'. Αυτό ήταν το τρίτο ευρωπαϊκό των «ροχιμπλάνκος», ενώ η μόνη... αντίδραση της Μαρσέιγ ήταν το δοκάρι του Μήτρογλου στο 81'. 

 

 

 

 

Ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε στο ματς στο 74ο λεπτό και έγινε ο 14ος Έλληνας που παίζει σε τελικό διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τους 11 του Παναθηναϊκού στο «Γουέμπλεϊ», τον Άκη Ζήκο (Μονακό) και τον Αλέξανδρο Τζιόλη (Βέρντερ).

 

 

 

 

Ετσι, η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για φέτος πήγε στην Μαδρίτη και δεν αποκλείεται να πάει και η δεύτερη, μιας και στον τελικό του Champions League στις 26 Μαϊου η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ.

 

 

 

 

Μαρσέιγ: Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό Ανγκισά, Σανσόν, Παγέτ (32' Μαξίμ Λόπεθ), Τοβέν, Οκάμπος (55' Ενζί), Ζερμέν (74' Μήτρογλου).

 

 

 

 

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Βρσάλκο (46' Χουάνφραν), ΧΜ Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Σαούλ, Κορέα, Κόκε, Γκριεζμάν (90' Τόρες), Ντιέγκο Κόστα.