H διάβρωση “τρώει” το 5ο Δημοτικό Κορίνθου

Καμπανάκι κινδύνου κρούει το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου με έγγραφο του προς το Δήμο και τις υπηρεσίες του. 

 

 

Στο έγγραφο που φέρει ημερομηνία 12/12/18 γίνεται λόγος για ασφάλεια η οποία τίθεται εν αμφιβόλω αφενός από την απουσία αλεξικέραυνου στο σχολείο ( εκλάπη πριν απο χρόνια) και αφετέρου από την διάβρωση η οποία προχωρά μέρα με την μέρα και προκαλεί-οδηγεί ακόμα και σε πτώσεις σοβάδων. 

 

 

“Ο Δήμος και οι υπηρεσίες πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα γιατί τίθεται ζήτημα ασφάλειας” σημείωσε ο Βασίλης Νανόπουλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ο οποίος έφερε το θέμα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια των παιδιών.

 

 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων δήλωσε άγνοια για το εν λόγω έγγραφο, ενημέρωσε το σώμα πως για τα σχολεία γίνεται από αρχές του έτους καταγραφή ζημιών και προβλημάτων, καταγραφή η οποία οδηγεί σε μελέτη και αποκαταστάσεις.

 

 

 “Είμαστε κοντά στην συμβασιοποίηση του έργου για τις αποκαταστάσεις στα σχολεία. Αν το έγγραφο που έχει ημερομηνία 12/12/18 είναι το πρώτο που έχει σταλεί δεν θα έχει περιληφθεί σε αυτήν την εργολαβία. Σε επόμενο διαγωνισμό όμως θα περιληφθεί και θα υπάρξει αποκατάσταση.”

 

 

moriasnews.gr