H Βασίλισσα χωρίς ζώνη και ο Φίλιππος πήρε νέο αυτοκίνητο μετά το τροχαίο

Η Βρετανία ασχολείται ακόμη εκτενώς με το τροχαίο που είχε ο πρίγκιπας Φίλιππος, αλλά αυτή τη φορά στο επίκεντρο είναι η είδηση πως η Βασίλισσα οδηγούσε χωρίς ζώνη και πως ο σύζυγός της ετοιμάζεται να βγει ξανά στους δρόμους.  

 

Πόσο λογικό και ασφαλές είναι να οδηγεί ένας 97χρονος; Και πόσο υπεράνω νόμου είναι η βασιλική οικογένεια;  

 

Αυτά τα ερωτήματα έχουν τεθεί σε συζήτηση καθώς κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Φίλιππος ζήτησε να του αγοράσουν καινούργιο τζιπ και εξέφρασε την επιθυμία να οδηγήσει και πάλι.  

 

Μπορεί ο ίδιος να γλίτωσε έναν σοβαρό τραυματισμό από το τροχαίο, που ανεπισήμως φέρεται να προκάλεσε, αλλά δύο γυναίκες στο άλλο όχημα τραυματίστηκαν και ένα μωρό, που επέβαινε επίσης μαζί τους, κινδύνεψε.  

 

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού φέρεται μάλιστα να αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν ο Φίλιππος έχει πρόσφατα ελεγχθεί για την ικανότητά του να οδηγεί και αν έχει επισήμως δίπλωμα σε ισχύ.  

 

Την ίδια ώρα η φωτογραφία με τη βασίλισσα να οδηγεί το Range Rover της χωρίς ζώνη ασφαλείας, μια μέρα μετά το τροχαίο, προκαλεί επίσης σχόλια.  

 

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκαιο, είναι υποχρεωτική η χρήση ζώνης ασφαλείας, αλλά η βασίλισσα δεν επηρεάζεται από οποιαδήποτε αστική ή ποινική διαδικασία.  

 

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει αναφέρει ωστόσο ότι η μονάρχης συμμορφώνεται πάντα με το νόμο.  

 

Ο δούκας του Εδιμβούργου φέρεται την ίδια ώρα να επισκέφθηκε το νοσοκομείο στο King's Lynn για να επισκεφθεί τις δύο γυναίκες που νοσηλεύτηκαν για τα ελαφρά τους τραύματα από το τροχαίο.  

 

Ωστόσο, αντιμετωπίζει τώρα το ενδεχόμενο να κληθεί να καταθέσει καθώς διεξάγεται αστυνομική έρευνα για το ατύχημα και μπορεί να αναγκαστεί να παραδώσει την άδεια οδήγησης.  

 

Η αστυνομία του Norfolk δήλωσε ότι οι αρχές θα ερευνήσουν όπως οφείλουν το τροχαίο και ενδέχεται να καλέσουν για κατάθεση το δούκα.