Χρυσή Αυγή: Ο Μιχαλολιάκος ετοιμάζεται για «λουκέτο» στα κεντρικά γραφεία

Ένα βήμα πριν βάλει λουκέτο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της λεωφόρου Μεσογείων 131 βρίσκεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος μετά την εκλογική αποτυχία, τις σοβαρές δικαστικές εξελίξεις που αναμένονται το προσεχές διάστημα και τις διασπαστικές κινήσεις που ξεκίνησαν με την προχθεσινή αποκλειστική αποκάλυψη του newsbeast.gr ότι το σημαίνων στέλεχος και ευρωβουλευτής του λαϊκού συνδέσμου Γιάννης Λαγός αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.

 

 

Η δραματική μείωση των εσόδων του κόμματος οδηγεί στην αδυναμία συντήρησης του αρχηγείου της Μεσογείων αφού το ενοίκιο είναι αρκετά υψηλό. Ήδη αναζητούνται άλλα κτίρια, σαφώς μικρότερα και φθηνότερα, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το κόμμα στην περιοχή των Αθηνών. Παράλληλα αναμένεται σίγουρα να κλείσει και μια σειρά τοπικών οργανώσεων ανά την Ελλάδα που παραμένουν ακόμη ενεργές.

 

 

Όπως μαθαίνουμε, η Χρυσή Αυγή όλο το προηγούμενο διάστημα μπορεί να μη λάμβανε κρατική χρηματοδότηση (καθότι από το 2013 έχει ανασταλεί με τροπολογία η χρηματοδότηση σε κόμματα των οποίων τα στελέχη διώκονται για εγκληματικές ενέργειες και τρομοκρατικές πράξεις), αλλά είχε αρκετά έσοδα τόσο από δωρεές Ελλήνων, κυρίως ομογενών, όσο και από τις συνδρομές.

 

 

Τώρα όμως που το κόμμα έχει πάρει την κατιούσα, οι ενισχύσεις έχουν μειωθεί δραματικά και μοιραία θα πρέπει να υπάρξουν περικοπές στα έξοδα.

 

 

Εγκαταλείπουν τον Μιχαλολιάκο

 

εκλογές 2019, αποτελέσματα εκλογών, Νίκος Μιχαλολιάκος

 

Επί της ουσίας αυτή τη στιγμή το κόμμα έχει διασπαστεί σε τρεις διαφορετικές ομάδες. Η μια ομάδα είναι αυτή του κ. Μιχαλολιάκου ο οποίος μπορεί μεν να έστειλε το ακροδεξιό - εθνικιστικό κόμμα για επτά χρόνια στο Κοινοβούλιο, ωστόσο σήμερα αμφισβητείται η ικανότητά του να συνεχίσει να ηγείται της Χρυσής Αυγής. Ο ίδιος όμως δεν θέλει ούτε καν να ακούει συζήτηση για διαδοχή θεωρώντας ότι το κόμμα του ανήκει και δεν υπάρχει κανένας ικανότερος για να το κατευθύνει. Έχει αρχίσει να βλέπει πρώην συναγωνιστές του να τον εγκαταλείπουν και αντιμετωπίζει με καχυποψία όσους βρίσκονται γύρω του με εξαίρεση βέβαια την κόρη του Ουρανία και τη σύζυγό του και τέως βουλευτή Ελένη Ζαρούλια.

 

Γι' αυτό άλλωστε και φρόντισε το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου να στείλει μήνυμα μέσω της τηλεοπτικής κάμερας «σε εχθρούς και φίλους εντός εισαγωγικών», όπως είπε χαρακτηριστικά, ότι η Χρυσή Αυγή δεν τελείωσε. Δίπλα του ωστόσο βρισκόταν από γνωστά στελέχη μονάχα η θυγατέρα του και ο τέως βουλευτής Χρήστος Παππάς. Το ηχηρότερο όμως μήνυμα που εστάλη ήταν αυτό της απουσίας από το πλάνο, του Ηλία Παναγιώταρου αλλά κυρίως του Ηλία Κασιδιάρη που φρόντισε να κοινωνεί στα μέσα ενημέρωσης της απόψεις του ακραίου πολιτικού σχηματισμού.

 

 

Η ομάδα Κασιδιάρη

 

Ο κ. Κασιδιάρης έχει συγκροτήσει τη δική του ομάδα, έχοντας αποστασιοποιηθεί πλήρως από τον κ. Μιχαλολιάκο. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας είχε φροντίσει να προωθήσει δικά του άτομα ως υποψήφιους στις περιφέρειες της Επικράτειας, ενώ αρκετοί εκθειάζουν το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κασιδιάρης κατήλθε υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β' Αθηνών, αφού εάν εκλεγόταν θα άφηνε εκτός κοινοβουλίου τον Ηλία Παναγιώταρο.

 

 

Μαζί του τα έχουν βάλει αρκετοί μέσα στο κόμμα αφού έχει κινηθεί αρκετές φορές ανεξέλεγκτα, όπως για παράδειγμα συνέβη τον Μάιο του 2017 που βιαιοπράγησε κατά του νυν υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, επειδή ο τελευταίος έκανε το... λάθος να περάσει από μπροστά του, ενώ μιλούσε από το έδρανο. Εκείνη τη στιγμή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μπορεί προς τα έξω να υπερασπίστηκαν τον Κασιδιάρη, αλλά όταν βρέθηκαν μόνοι του έκαναν παρατηρήσεις σε πολύ έντονο ύφος και τα πνεύματα ηρέμησαν μονάχα με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

 

 

Νέος πόλος από τον Λαγό

 

 

Η τρίτη σημαντική ομάδα του λαϊκού συνδέσμου είναι αυτή υπό τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. Στις αποκλειστικές δηλώσεις του στο newsbeast.gr περί ανεξαρτητοποίησης που οφείλεται στο γεγονός ότι «κάνουμε λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα για τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ», παραθέτει μια σειρά από ονόματα που θα τον ακολουθήσουν με σημαντικότερους τους πάλαι ποτέ βουλευτέςΓιώργο Γερμενή, Νίκο Κούζουλο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, με τους οποίους βρέθηκαν μαζί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού ως προφυλακιστέοι για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το φθινόπωρο του 2013.

 

 

Αρκετοί υποστηρίζουν ότι ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής θα δημιουργήσει πολύ σύντομα έναν δεύτερο πόλο με στελέχη που θα έχουν αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή με στόχο και υπερσκελίσει το πρώην κόμμα του.

 

 

Απολογίες χωρίς βουλευτικό μανδύα

 

 

Εξίσου ενδιαφέρον παρουσιάζουν τέλος και οι επερχόμενες δικαστικές εξελίξεις αφού μεθαύριο Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέληςγια τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κανονικά ήταν να απολογηθεί στις 28 Ιουλίου αλλά εξαιτίας λιποθυμικού επεισοδίου την προηγούμενη ημέρα, η σχετική συνεδρίαση αναβλήθηκε. Την Τετάρτη θα είναι η πρώτη ημέρα από τότε που ξεκίνησε η δίκη, που τα ηγετικά στελέχη δεν θα έχουν την προστασία του βουλευτικού μανδύα, κάτι που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε αποκαλύψεις, με το ένα πρόσωπο να δίνει στοιχεία για το άλλο στην προσπάθεια του καθενός να ελαφρύνει τη θέση του.

 

Πηγή: newsbeast.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ