«Χρυσός» ο Μίλτος Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Χρυσάφι για τον ελληνικό στίβο στη Γλασκώβη! Ο 20χρονος Μίλτος Τεντόγλου κέρδισε το άλμα εις μήκος με εκτόξευση στα 8μ38 και «ντουμπλάρισε» τα προσωπικά του ευρωπαϊκά χρυσά μετάλλια, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και στον ανοιχτό στίβο πέρυσι στο Βερολίνο. Η σημερινή του επίδοση είναι η καλύτερη στον κόσμο για το 2019 και προσωπικό ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν 8μ30 από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017.

 

 

Ο νεαρός πρωταθλητής από τα Γρεβενά είχε από νωρίς 8μ16 και κινδύνευε να χάσει το χρυσό για 1 εκατοστό, αφού ο Σουηδός Τομπίας Νίλσον Μόντλερ προσγειώθηκε στα 8μ17. Η πέμπτη προσπάθειά του ήταν αυτή που έστειλε τον πρώην αθλητή του παρκούρ από τα Γρεβενά στην κορυφή και προκάλεσε πανηγύρι στην ελληνική αποστολή, στις εξέδρες της Emirates Arena. 

 

 

Να σημειωθεί ότι το 8μ38 του Τεντόγλου είναι όχι μόνο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου (ενώ στον ανοιχτό παραμένει ακατάρριπτο το 8μ66 του Λουη Τσάτουμα), αλλά και η καλύτερη επίδοση της τελευταίας δεκαετίας από Ευρωπαίο αθλητή στον κλειστό, από τοτε που ο Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάγιερ πέτυχε το ρεκόρ με 8μ71, το 2009 στο Τορίνο.

 

 

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Σέρβος Στραχίνια Γιοβάντσεβιτς με εθνικό ρεκόρ, 8μ03.

 

 

Το μετάλλιο του Τεντόγλου ήταν το τρίτο για τα ελληνικά χρώματα μέσα σε λίγες ώρες, αφού προηγήθηκαν οι Μπανιώτης (ύψος) και Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν). Τόσο ο Τεντόγλου όσο και η Παπαχρήστου προπονούνται με τον Γκιόργκι Πομάσκι, ο οποίος πανηγυρισε δύο επιτυχίες μέσα σε 1,5 ώρα! Στο βραδυνό πρόγραμμα θα διεκδικήσουν διάκριση οι επικοντίστριες Κατερίνα Στεφανιδη, Νικόλ Κυριακοπούλου (20.05) και ο εμποδιστής των 60μ Κώστας Δουβαλίδης (20.10).

 

 

 

 

documentonews.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ