Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές

Η Ελλάδα άνοιξε σήμερα, Τρίτη το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 7ετούς ομολόγου που θα είναι η τρίτη έκδοση από τη στιγμή που η χώρα βγήκε από τα προγράμματα στήριξης, το περασμένο έτος, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο το πρακτορείο IFR.

 

Η αρχική αποτίμηση του τίτλου εκτιμάται σε περίπου 2,1%, σύμφωνα με το IFR, την ειδησεογραφική υπηρεσία για κεφαλαιαγορές της Refinitiv.

 

Η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι και η πρώτη που επιχειρεί η νέα κυβέρνηση.

 

Όπως είχε γίνει γνωστό τη Δευτέρα, είχε δοθεί εντολή στις τράπεζες BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να προχωρήσουν στις διαδικασίες για την έκδοση 7ετους ομολόγου.

 

Η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ προς το Χρηματιστήριο ανέφερε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει «στο κοντινό μέλλον», ανάλογα και από τις συνθήκες στις αγορές.

 

Από τις προηγούμενες εξόδους στις αγορές, η Ελλάδα είχε δανειστεί περίπου 5 δισ. ευρώ, με την έκδοση 5ετους και 10ετούς ομολόγου. Με δεδομένο ότι το δανειακό πρόγραμμα είχε προσδιοριστεί για φέτος στα 7 δισ. ευρώ, η έκδοση του νέου ομολόγου αναμένεται να κυμανθεί στα 2,5 δισ. ευρω.

 

ΑΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ