Η Έλσα Τόλη μιλά για την υποψηφιότητα της, τη στήριξη του άντρα της και τη νέα της ζωή

Δυναμική προσωπικότητα με πλούσια κοινωνική δράση, εμπειρία και γνώσεις στον τομέα των επιχειρήσεων, άψογη επαγγελματίας μα πάνω από όλα μια τρυφερή μαμά.

 

Αυτή είναι η Έλσα Τόλη, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Κορινθίας, στον συνδυασμό Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο με επικεφαλής και υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον Παναγιώτη.

 

 

Η Έλσα Τόλη λίγες ημέρες πριν τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές μιλά στο gossip-tv.gr για την απόφασή της να ασχοληθεί με τα κοινά, τη στήριξη του άντρα της στο δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει αλλά και για τη νέα της ζωή.

 

 

Ήταν έκπληξη για εμάς να δούμε το όνομα σας να φιγουράρει σε λίστα υποψηφίων για τις Δημοτικές Εκλογές της 26ης Μαΐου. Πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε με τα κοινά; 

«Για μένα ήταν έκπληξη. Χρόνια τώρα μου κάνουν πρόταση να ασχοληθώ με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση επειδή μένω στο Λουτράκι. Είμαι ένας πολύ ενεργός πολίτης. Καθημερινά ασχολούμαι, με δράσεις, φιλανθρωπικά και αφουγκράζομαι τους συμπολίτες μου»

 

 

Γιατί είπατε το «ναι» στη πρόταση του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο;

«Γιατί θεωρώ ότι ο κύριος Νίκας είναι ένας άνθρωπος άφθαρτος, το έργο του στο Δήμο της Καλαμάτας είναι πολύ μεγάλο, είναι σημαία για εμάς και αν μη τι άλλο θέλουμε ανθρώπους να μας δείξουν κάτι και όχι να στέκονται μόνο στα λόγια. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος 13 χρόνια στο Δήμο της Καλαμάτας έχει κάνει πράξη όλα όσα έχει υποσχεθεί οπότε είναι ένας λόγος που μπορώ να τον εμπιστευτώ, έχει φοβερό ήθος ως άνθρωπος. Δεν χρειάστηκα κάτι άλλο για να τον εμπιστευτώ και να τον ακολουθήσω».

 

 

Με τον Παναγιώτη Νίκα

 

Ο σύζυγός σας τι σας συμβούλεψε όταν του ανακοινώσατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

«Ήταν πολύ θετικός με αυτή την κίνηση, εμπιστευτήκαμε μαζί τον άνθρωπο Παναγιώτη Νίκα, εμπιστευτήκαμε αυτή τη πρωτοβουλία και το έργο του για την Πελοπόννησο. Είναι ένας νομός ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για την Ελλάδα, έχουμε μια φοβερή δυναμική και θέλουμε να την αναδείξουμε. Θεωρώ ότι σε αυτόν τον τομέα θα είμαι και πιο ειδική. Θεωρώ ότι σε αφορά στη διαφήμιση, στις Δημόσιες σχέσεις και στην προώθηση του μέρους μας, θα μπορούσα να προσφέρω σε αυτόν τον τομέα».

 

 

Με τον σύζυγό της Αποστόλη Κουτρούλια

 

 

Αυτή η ασχολία σας με τα κοινά θεωρείτε πως θα είναι και μια θετική προσέγγιση σχετικά με τη σωστή ανατροφή των παιδιών σας; 

«Το γεγονός ότι τα παιδιά μας, μας βλέπουν να παλεύουμε, να πολεμάμε και να εργαζόμαστε, είναι θετικό. Γιατί τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τι λέξεις, μαθαίνουν από τις πράξεις. Όλη αυτή η ιστορία μας έχει δέσει ως οικογένεια, βλέπουν και κοινή προσπάθεια. Τον μπαμπά τους με τη μαμά τους… είμαι μια πράξη γλυκιά και όμορφη. Γιατί προσφέρουμε στο κοινό καλό. Θεωρώ ότι είναι μια πράξη που βοηθάει στο χαρακτήρα, ώστε κι αυτά με τη σειρά τους, όταν θα έρθει η ώρα να μπορούν να προσφέρουν στο κοινό καλό».

 

Με τα δυο παιδιά της

 

 

Πιστεύετε ότι μια γυναίκα σε έναν χώρο ανδροκρατούμενο, όπως είναι ο χώρος της πολιτικής μπορεί να νιώσει ασφάλεια γιατί δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γυναίκες πολιτικοί έχουν πέσει θύματα σεξισμού. 

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η γυναίκα έχει αποδείξει πως αυτή είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού. Πάντα τα καταφέρνουμε. Η γυναίκα μπορεί και νοικοκυρεύει ένα σπίτι. Η γυναίκα είναι αυτή που ουσιαστικά κρατάει ένα σπίτι και την οικογένεια. Είναι δύσκολο γιατί πρέπει διπλά να αποδείξεις ότι δεν είμαστε απλά μια παρουσία. Μπορούμε κι έχουμε και το μυαλό να φέρουμε εις πέρας κάποια πράγματα. Σίγουρα δεν είμαι από τις γυναίκες που θέλουν να βγουν μπροστά από τους άντρες. Ο άντρας έχει τη δική του θέση και μια γυναίκα με το έξυπνο μυαλό της έχει τη δική της. Μπορεί να κάνει πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν οι άντρες. Αλλά αν μη τι άλλο πρέπει να υπάρχει συνεργασία»

 

Ποιο είναι το μότο σας για την 26η Μαΐου;

«Νίκη με τον Νίκα. Τι άλλο; Πάμε για τη νίκη».

 

Η Έλσα Τόλη είναι μια τρυφερή μαμά, δραστηριοποιείται επαγγελματικά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις ενώ καθημερινά δίνει τον δικό της αγώνα στο πλευρό των συμπολιτών της για ένα καλύτερο μέλλον. 

 

gossip-tv.gr