Η Figaro παρουσιάζει την Κατερίνα Ντούσκα

Ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Eurovision;" Με τον τίτλο αυτό η στήλη για την τηλεόραση που επιμελείται ο Νταμιέν Μερσερό στην εφημερίδα Le Figaro παρουσιάζει σήμερα στο γαλλικό κοινό την Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιό.  

 

"Η επιλογή των Ελλήνων διοργανωτών στράφηκε στην Κατερίνα Ντούσκα, την καλλιτέχνη που κατάγεται από το Μόντρεαλ και θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι με αγγλικούς στίχους γραμμένο στα μέτρα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού", γράφει η Figaro επισυνάπτοντας το επίσημο βίντεο της ελληνικής υποψηφιότητας.

 

Η συμμετοχή της Κατερίνας Ντούσκα ανακοινώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου από τους διοργανωτές στην Ελλάδα. Η 29χρονη Ελληνοκαναδή, της οποίας η χροιά της φωνής είναι όμοια με αυτήν της αείμνηστης 'Ειμι Γουάινχαουζ, εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της εφηβείας της. Τον Δεκέμβριο του 2015 έβγαλε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο "Embodiment".

 

Η Κατερίνα Ντούσκα συνεργάστηκε με τον Ντέιβιντ Σνέντον για τη σύνθεση του αγγλόφωνου ποπ τραγουδιού "Better love". "Ήθελα να γράψω ένα τραγούδι που θα ακουγόταν ως μια πρόσκληση, ως μια αγκαλιά", δήλωσε η ερμηνεύτρια. "Ένα τρυφερό τραγούδι με ένα μαχητικό πνεύμα γι' αυτή τη λέξη που χρησιμοποιούμε πολύ αλλά ακούμε σπάνια", είπε αναφερόμενη στο τραγούδι που θα ερμηνεύσει στο Τελ Αβίβ.

 

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή της συμμετοχής της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό, η Figaro γράφει ότι η Ελλάδα μετάσχει στη Eurovision από το 1974 και αριθμεί συνολικά 39 συμμετοχές, με καλύτερη αυτήν της 'Ελενας Παπαρίζου το 2005 που κατέκτησε την πρωτιά με το τραγούδι "My number one".

 

Επίσης, μεταξύ 2001 και 2008 η Ελλάδα απέσπασε τρεις φορές την τρίτη θέση. Την τελευταία πενταετία, οι ελληνικές αποστολές στη Eurovision είχαν επιδόσεις κατώτερες των προσδοκιών, με το 2018 στη Λισαβόνα, τον αποκλεισμό στον ημιτελικό της Γιάννας Τερζή και του τραγουδιού της με ελληνικούς στόχους "'Ονειρό μου", προστίθεται στο δημοσίευμα.