Η κρίση, η φτώχεια και οι Πατρινοί στα συσσίτια - Εφιαλτικά στοιχεία από τον Δήμο της Πάτρας

Μια εικόνα που κανείς δεν θα πίστευε…Πάτρα, η πόλη της φτώχειας και των συσσιτίων…Πολίτες που δεν έχουν την δυνατότητα για ένα πιάτο φαγητό. Δεκάδες διακοπές ρεύματος σε σπίτια. Και όλα αυτά μετά από 8 χρόνια πρωτοφανούς ύφεσης λόγω μνημονίων…

 

 

Πριν από μερικά χρόνια κανείς δεν θα περίμενε ότι δίνονται καθημερινά περίπου 170 μερίδες φαγητού από το σισσίτιο του Δήμου. 1300 παιδιά παίρνουν φαγητό στο σχολείο από ο πρόγραμμα για τους υποσιτιζόμενους μαθητές. 

 

 

Ο πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης μιλώντας στο Tempo24 ανέφερε χαρακτηριστικά: "Μέρα με την ημέρα τα αιτήματα για βοήθεια αυξάνονται. Μας ζητούν χρήματα ακόμη και για να πάρουν τα φάρμακά τους."

 

 

 Πάνω από 300 είναι οι οικογένειες που λαμβάνουν καθημερινά ένα ζεστό πιάτο φαγητό από την Μητρόπολη της Πάτρας αλλά και τις ενορίες.

 

 

Την ώρα που τα στοιχεία από τις στατικές αρχές είναι εφιαλτικά, και ανάκαμψη δύσκολα μπορεί να δει κάποιος στον ορίζοντα, ο φόβος για το ξημερώνει στην πόλη είναι μεγάλος. Και στα παραπάνω στοιχεία προσθέστε και το γεγονός ότι εκατοντάδες οικογένειες μπορούν οριακά να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά δεδομένα

 

Βικτωρια Δαράτου http://tempo24.news

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ