Η παγκόσμια έκθεση για τον Bowie γίνεται εφαρμογή στο κινητό

Η έκθεση «David Bowie is» ξεκίνησε το 2013 στο Λονδίνο. Σε πέντε χρόνια πέρασε από το Βερολίνο και το Σικάγο, παρουσιάστηκε σε περίπου δώδεκα μουσεία από την Ιταλία και την Ισπανία έως την Ιαπωνία, τη Βραζιλία και την Αυστραλία και σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις που είχε κάνει ποτέ έκθεση στο Μουσείο Victoria & Albert, το οποίο την διοργάνωσε.  

 

Στις 8 Ιανουαρίου του 2019, ημέρα των γενεθλίων του David Bowie, η έκθεση θα διατεθεί σε μορφή εφαρμογής διευρυμένης πραγματικότητας για κινητά (λειτουργικά Android και iOS.   

 

Η εφαρμογή θα επιτρέπει στους θαυμαστές του Bowie να εξερευνήσουν τα εκατοντάδες κοστούμια του, βίντεο, χειρόγραφα με στίχους του και πρωτότυπα έργα τα οποία παρουσιάστηκαν στην έκθεση. Αλλά και πολλά αντικείμενα τα οποία δεν είχαν συμπεριληφθεί, με κάποια από αυτά να παρουσιάζονται αποκλειστικά στην app.  

 

Λέγεται ότι αυτή η διευρυμένης πραγματικότητας εκδοχή της έκθεσης θα είναι η πρώτη του είδους της. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση 360 μοιρών στις λεπτομέρειες του κάθε αντικειμένου, ενώ η εφαρμογή θα προσφέρει δυνατότητα «μιας ηχητικής εμπειρίας που θα αγκαλιάζει πλήρως τον χρήστη με μουσική και αφήγηση από τον Μπόουι».  

 

Σχεδιάζεται από το με έδρα τη Νέα Υόρκη στούντιο Planeta, σε συνεργασία με το David Bowie Archive και τη δισκογραφική Sony Music Entertainment. Μάλιστα, το στούντιο Planeta ετοιμάζει μια εκδοχή αυτής της εφαρμογής που θα «βυθίζει» ακόμη περισσότερο τον χρήστη στην εμπειρία, και η οποία θα είναι διαθέσιμη αργότερα.  

 

Η έκθεση πρωτοφιλοξενήθηκε στο Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το 2013. Τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, με τελευταίο σταθμό το Brooklyn Museum στη Νέα Υόρκη, το περασμένο καλοκαίρι.