Η... πολιτική "αμνησία" του Γιώργου Γκιώνη

Oσο πλησιάζουν οι εκλογές, ο Γιώργος Γκιώνης απεκδύεται πολιτικά το δημαρχιακό του κοστούμι, ετοιμάζει φιέστες, έρχεται ξανά σε επαφή με τον κόσμο, ακούει παράπονα, απαριθμεί έργα, ζητάει συγνώμη για τα (όποια) λάθη του... Όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν την προεκλογική του ομιλία την περασμένη Κυριακή, είναι σίγουρο ότι αναρωτήθηκαν για ποιον λόγο, σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, υπάρχουν 7 δημοτικοί συνδυασμοί αντίθετοι σε αυτόν και δεν συστρατεύτηκαν μαζί του.

 

 - Του Αλέξανδρου Κανδρή

 

Ο απερχόμενος δήμαρχος, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια "κυβερνητικής" πράξης, χρησιμοποίησε τα γνωστά συνθήματα, σηκώνοντας τη γροθιά του στον αέρα. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτές τις θεωρίες είχε την ευκαιρία να τις υλοποιήσει ως ο μακροβιότερος δήμαρχος στην ιστορία του τόπου. Μια απλή βόλτα στην πόλη του Λουτρακίου, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς αν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό τον τόπο. Αν υπήρξε όραμα, σχέδιο, αν υλοποιήθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις.

 

Ομως όχι μόνον δεν τα κατάφερε, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ευτυχώς, δεν δοκίμασε καν. Η αποτυχία πάντως δεν τον πτοεί. Κι έτσι τώρα επιδίδεται στην αγαπημένη συνήθεια: τη διαστροφή της πραγματικότητας μέσω της δήθεν ιδεολογικοποίησης. Ο άνθρωπος που στραγγάλισε το οικονομικό μέλλον του δήμου. Ο άνθρωπος που περίμενε από τους δημότες να του βρουν λύση στο θέμα των μεταναστών στους Αγίους Θεοδώρους. Ο άνθρωπος που έχει κάνει το εξώδικο καθημερινότητα, στέλνοντας αφειδώς σε ΜΜΕ και πρώην συνεργάτες του, "προειδοποιητικά μηνύματα" για να σταματήσουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο, δηλώνει ευθαρσώς ότι "έχει την τόλμη να αναγνωρίζει τα λάθη του και μπορεί να ζητήσει συγνώμη δημόσια". Αλήθεια, επί 5 χρόνια, δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη για κάτι; Τα έκανε όλα τέλεια; 

 

Ο άνθρωπος, που αποκαλεί τους δημότες, "δημότες του"…

 

Ο άνθρωπος που απλά ξέχασε να κάνει δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) το 2015 (χρήση 2014). Δεν υπάρχει έλεος...

 

Και όσο θα πλησιάζουν οι κάλπες, ο λόγος του και οι πράξεις του, θα σκληραίνουν περισσότερο. Oσο οι μυστικές δημοσκοπήσεις θα σηματοδοτούν τον δρόμο προς τις κάλπες, τόσο η ρητορική του θα θυμίζει την εφηβική επανάσταση που δεν έγινε ποτέ. Τα λόγια θα μακραίνουν από τις πράξεις και θα γίνονται ανεξάρτητα από τη σκέψη.

 

Και μέσα από την επανάληψη θα επιχειρούν να απενοχοποιήσουν τα όποια λάθη του.

 

Και μέσα σε όλο αυτόν τον θόρυβο, το ανέφικτο θα σερβίρεται ξανά ως επαναστατικό, ενώ στη πραγματικότητα θα εκφράζει το παλαιό. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Γκιώνης, εκλέχθηκε για πρώτη φορά δήμαρχος το 2006. Δεκατρία ολόκληρα χρόνια πριν. Και αφού έκανε την πρώτη του θητεία, οι δημότες του έδωσαν και δεύτερη ευκαιρία, για να διαχειριστεί ο ίδιος τα έργα που έφτιαξε (και ζημίωσαν το δήμο κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ). Και τώρα, ζητάει ξανά την ψήφο του κόσμου.

 

Με έργα που έμειναν ως λέξεις στο προεκλογικό πρόγραμμα, όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, τα υδατοδρόμια, ο προαστιακός, ο Βιολογικός των Αγίων Θεοδώρων, η πεζοδρόμηση της Ελευθερίου Βενιζέλου... Όλα αυτά, ήταν στο προεκλογικό του πρόγραμμα για την περίοδο που διανύουμε.

 

Πλέον, υπόσχεται εύρεση εργασίας σε ανέργους και έχει τάσεις ρεβανσισμού προς όσους τον εγκατέλειψαν...

 

Αλλά και όσους γράφουν δημόσια και μιλούν επώνυμα, για όσα έκανε και όσα δεν έκανε...