Η τελική τετράδα του MasterChef

Οι ημιτελικοί του MasterChef είναι γεγονός και οι Παντελής Βούρος, Σπυριδούλα Καραμπουτάκη, Πάνος Τόγιας, Μανώλης Σαρρής και Χρήστος Μπάρκας διασταύρωσαν τα μαγειρικά τους ξίφη σε δυο δοκιμασίες, οι οποίες απαιτούσαν το 100% των δυνατοτήτων τους. 

 

Πρώτη δοκιμασία ένα mystery box με υλικά επιλογής του Πάνου Ιωαννίδη. Αυτά τα υλικά ήταν μπούτι από κατσίκι, θυμάρι, φρέσκια ρίγανη, μανιτάρια, κεφαλοτύρι, πετιμέζι, ξερά σύκα, λάδι λευκής τρούφας, σταμναγκάθι, μυρώνια, σπαράγγια πράσινα, κρεμμύδι λευκό, σκόρδο, περουβιανές πατάτες, βελανίδι ντοματίνι, κόκκινο κρασί, αλλά και τα βασικά υλικά του πάγκου.

 

Ο παίκτης που παρουσίασε το καλύτερο πιάτο στους κριτές ήταν ο Μανώλης Σαρρής. Ο Μανώλης πέρασε απευθείας στην τετράδα του διαγωνισμού και δεν έλαβε μέρος στη δεύτερη δοκιμασία αντιγραφής πιάτου.

 

Με τον Μανώλη να βρίσκεται ασφαλής στον εξώστη, οι παίκτες και οι τρεις κριτές υποδέχθηκαν τον chef Γιώργο Βενιέρη, ο οποίος είχε ετοιμάσει ένα ιδιαίτερο πιάτο με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

 

Καραβίδα ποσέ σε νερό καρύδας και παναρισμένη σε μαύρο τραγανό ρύζι. Σάλτσα κίτρινου κάρυ με γάλα καρύδας, ανανάς κορυφές σταμναγκάθι, πίκλα μελιτζάνα και νιόκι plantain, flakes καρύδας και φύτρες βασιλικού.Ο μεγάλος τελικός του τηλεπαιχνιδιού μαγειρικής πλησιάζει και στο σημερινό επεισόδιο ήρθε η στιγμή για μία ακόμη αποχώρηση. Ο παίκτης που έφυγε από τον διαγωνισμό είναι ο Παντελής, ο οποίος αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια. Πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε;

 

«Χρειάζεται να τιθασεύεις λίγο αυτή την υπερβολική ορμή που έχεις», είπε φανερά συγκινημένος ο Σωτήρης Κοντιζάς στον Παντελή, ενώ ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος του ευχήθηκαν να κρατήσει για πάντα αυτή την «τρέλα» που τον διακατέχει.

 

Στην τελική τετράδα του MasterChef θα βρεθούν οι: Μανώλης Σαρρής, Πάνος Τόγιας, Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Χρήστος Μπάρκας.