Ηχηρό αντίο στον Τατουλη

Απανωτά τα χτυπήματα για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη που μετρά απώλειες σε κάθε επίπεδο – χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν τελευταία – ακόμη και σε επίπεδο προσώπων. Μετά τον Γ. Μπουλούκο που… παράτησε στα «κρύα του λουτρού» τον Τατούλη για τον Πατούλη, ήρθε και η  απώλεια της Μαντώ Μπελεγρή. Ενός στελέχους που έβρισκε αναφορά σε πολύ κόσμο στη Λακωνία με την διαδοχική στήριξή της σε επίπεδο κοινωνίας χρόνια τώρα. Η κα Μπελεγρή με επιστολή της ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια και ούτε καν αναφέρεται στον κ. Τατούλη. Δείτε τα όσα αναφέρει:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΩ ΜΠΕΛΕΓΡΗ

 

Αυτή την εποχή είμαι υποχρεωμένη να  ανταποκριθώ σε  τρεις  ιδιότητες, ιδιαίτερης  ευθύνης η κάθε μια. Από το 2002 μέχρι σήμερα [με διάλειμμα  τριών ετών ] λειτούργησα παράλληλα την ιδιότητα της Συμβολαιογράφου  και της Νομαρχιακής αρχικά και από του έτους 2014 μέχρι και σήμερα της Περιφερειακής Συμβούλου . Συνδυασμός πανελλαδικά μοναδικός .

 

Το πόσο θετικά για το δημόσιο συμφέρον, ή μη , διεκπεραίωσα τη διπλή αποστολή μου , δεν θα το πω η ίδια.  Θα έλεγα  δεν είναι ανάγκη να ειπωθεί . Εχει έμπρακτα αποδειχθεί .

 

Ηδη όμως από 1-1-2019 που  άρχισε  η κτηματογράφηση στη μείζονα περιοχή της Λακωνίας , αφενός μεν έχω  την ευθύνη του Υποθηκοφυλακείου , αφετέρου δε έχω την πανελλήνια μοναδικότητα  να υπηρετώ ταυτόχρονα   ως Συμβολαιογράφος, ως Υποθηκοφύλακας  Επιδ.Λιμηράς και ως Περιφερειακή Σύμβουλος  . Από τις τρεις αυτές ιδιότητες  αυτή που  περισσότερο αγαπώ , είναι αυτή που είμαι υποχρεωμένη να  αποχωριστώ , αφήνοντας πίσω μου  το ωραιότερο κομμάτι της  δημόσιας δράσης μου . Ετσι τη στιγμή αυτή  γνωστοποιώ ότι δεν  θα είμαι υποψήφια στις  αμέσως επόμενες  Περιφερειακές ή άλλες εκλογές και  απευθύνω   ένα ειλικρινές ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου  για την εμπιστοσύνη του , στους συναδέλφους στο ΠΕ.ΣΥ. όλων ανεξαρτήτως των  παρατάξεων,- όλοι θέλουμε το καλό της Πελοποννήσου έστω και αν  μερικοί   το  βλέπουν από διαφορετική   άποψη -,  στα στελέχη  και  στους συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου , των  Δήμων ,  των  Κοινοτήτων , της ΕΝ.ΠΕ κλπ.

 

Ένα  μεγάλο  δημόσιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα παιδιά μου , τη Χρυσαυγή και τον Απόστολο , που από τα εφηβικά τους χρόνια  στερήθηκαν πολλές φορές τη μητέρα τους , τη στήριξαν   και  την βοήθησαν στο έργο της . θυσιάζοντας χρόνο από τις σπουδές τους και μέχρι  σήμερα από την εργασία τους.  Ειδικά  η Χρυσαυγή   συμμετείχε και συμμετέχει   εθελοντικά  σε πολλές διοργανώσεις της Περιφέρειας, εντός και εκτός  Ελλάδος.

 

Βέβαια  ειλικρινές και μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , απευθύνω στους  χιλιάδες φίλους μου , συντοπίτες, συμπολίτες, συνεργάτες, συνοδοιπόρους , συντρόφους , οπουδήποτε βρίσκονται,  στη Λακωνία, στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία . Μαζί πιστέψαμε , σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε, πραγματοποιήσαμε, χαρήκαμε  και λυπηθήκαμε , πανηγυρίσαμε επιτυχίες,  προβληματιστήκαμε για αποτυχίες και επαναπροσδιορίσαμε  στόχους . Δεν   χωράνε σε χαρτιά να τους αναφέρω. Τους γνωρίζω και τους τιμώ καθένα  χωριστά και το ξέρουν .  Ηταν  η δική τους  παρότρυνσή  και   εμπιστοσύνη  που με έκανε να βγω από το ασφαλές οχυρό του  Συμβολαιογραφείου  και   να ανοιχτώ στα αυτοδιοικητικά μονοπάτια .

 

Αισθάνομαι δικαιωμένη . Επέτυχα  να δώσω  κοινωνικό προφίλ σε ένα από τα πιο σκληρά επαγγέλματα και να    προσφέρω επαγγελματική υπευθυνότητα σε  μια αιρετή πολιτική ιδιότητα . Λόγω του χαρακτήρα  του επαγγέλματός μου ως δημοσίου δικαστικού λειτουργού και του ασυμβίβαστου με  θέσεις  Αντιπεριφειάρχη , Προέδρου ΠΕ.ΣΥ κλπ] , για είκοσι περίπου χρόνια   προσέφερα τις  υπηρεσίες μου χωρίς καμιά   υλική ανταμοιβή . Εχω όμως  την τεράστια  ηθική ανταμοιβή  να  αναλογίζομαι την εικόνα  της  Λακωνίας του  2000 και να βλέπω αυτήν  του 2020 . Διαχειρίστηκα , εντός και εκτός Ελλάδος , το πιο ποιοτικό, το πιο σημαντικό και συνάμα το πιο ευαίσθητο  κεφάλαιο της Πελοποννησου, δηλαδή την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον,  την παιδεία , όλα όσα  την προσδιορίζουν ως  ΜΥΘΙΚΗ.

 

Η  Πελοπόννησος  ήδη   κατέλαβε   παγκοσμίως θέση στους είκοσι  επώνυμους ποιοτικούς  προορισμούς . Το ότι κάτι έκανα κι εγώ  γι αυτό, αποτελεί την ανταμοιβή μου για   είκοσι ετών  υπηρεσία  στο κοινό συμφέρον. Πιστεύω και ελπίζω σε  μια δυνατή αυτοκυβερνούμενη Πελοπόννησο , όπως και κάθε άλλη Περιφέρεια,   που   από τα θεμέλια του ιστορικού , πολιτιστικού και φυσικού της αποθέματος, θα  αναδειχθεί σε  τόπο καινοτομίας,  παιδείας , επενδύσεων και γενικά  ανάπτυξης   δράσεων   και ευημερίας ελευθέρων ανθρώπων  στα πλαίσια της Ευρώπης. Της Ευρώπης  που είναι η μεγάλη μας πατρίδα,  το  υπαρξιακό και ιστορικό μας  καταφύγιό .

 

Δηλώνω ακόμη  ότι σ αυτή τη συνεχιζόμενη και οξυνόμενη  κρίση  που κλυδωνίζει τη χώρα μας  και ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό   νότο ,   κρίση που απειλεί την  ενοποίηση και ενδυνάμωση της Ευρώπης στη προσπάθειά της να αντιπαρατάξει τις πολιτιστικές και  ανθρωπιστικές της αξίες  στα  κύματα των οικονομικών  και πνευματικών επιδρομών , κρίση που  αφήνει κερκόπορτες σε  φαντάσματα του παρελθόντος, σε ψευδαισθήσεις του μέλλοντος και σε αριστεροδεξιά εκμορφώματα ,  τα οποία πληρώνουμε με υποθήκευση της   ζωής μας  ,  παραμένω  κι εγώ , υπεύθυνη  στρατιώτης  στην έπαλξη   «του κοινού καλού και δίκαιου. 

 

Κλείνω με την ευχή και τη βεβαιότητα  στις  τριπλές  εκλογές  του 2019  να πρυτανεύσει  η   ωριμότητα, η  σωφροσύνη  και ο κοινός νους  , η πατρίδα μας να απαλλαγεί από τους  « ανεκπαίδευτους ,  τους μάγκες και  τους  σαλτιμπάγκους « που υποτιμούν  και περιφρονούν  τους Ελληνες  και καθηλώνουν   την  Ελλάδα στη μιζέρια των αριστερών ψευδαισθήσεων , του λαϊκισμού  και του αμετανόητου  κρατικισμού . Είμαι  βέβαιη  ότι οι  υπεύθυνες   πολιτικές δυνάμεις που σύντομα  θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ξεπεράσουν  τα  λάθη και τα παθήματα, θα εμπιστευθούν τους πολίτες, θα συμμαζέψουν το Δημόσιο,  θα   αποποινικοποιήσουν  την επιχειρηματικότητα, θα  αποκαταστήσουν  την Ελλάδα  σε  αυτό που   την προσδιόρισε ιστορικά , δηλαδή  ως  παγκόσμιο  κέντρο επιστημών, πανεπιστημίων και   παιδείας, [ η μη κατάργηση του άρθρο 16  του Συντάγματος  ισοδυναμεί με πνευματική , οικονομική και κοινωνική  καταστροφή ] και  θα κτίσουν   τη σύγχρονη και υπεύθυνη   Ελλάδα ,παγκόσμιο τόπο καινοτομίας , παιδείας , επιστημών και πολιτισμού .