Ηλεία: Σε πλατείες και δρόμους διανυκτερεύουν πολλοί κάτοικοι

Το έδαφος «χορεύει» σχεδόν συνέχεια κάτω από τα πόδια των Ανδραβιδαίων αλλά και όλων των κατοίκων του Κάμπου γενικότερα, ενώ συχνά «η γη βρυχάται, ένας ήχος που μας τρομάζει» όπως χαρακτηριστικά λένε οι Ανδραβιδαίοι.

 

Από τα ξημερώματα της Τετάρτης μέχρι και σήμερα αρκετοί θα διανυκτερεύσουν έξω από τα σπίτια, στην πλατεία και το γήπεδο, ενώ αρκετοί περίπου 300 άτομα, έχουν επιλέξει τον δρόμο της φυγής προς την Πάτρα και την Αθήνα σε συγγενικά σπίτια.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 

Ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης έστειλε χθες το μεσημέρι έγγραφο στην Αποκεντρωμένη και ζητά να κηρυχθεί η Ανδραβίδα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ χθες έφθασαν από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τέσσερις φορητοί σεισμογράφοι και κλιμάκιο δύο επιστημόνων που θα καταγράψουν το φαινόμενο των συνεχών δονήσεων ιδιαίτερα στην περιοχή της Ανδραβίδας και τα στοιχεία θα τα στείλουν στην υπηρεσία τους.

 

Στην Ανδραβίδα πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος κ. Απ. Κατσιφάρα και με την συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών Γ. Γεωργιόπουλου και Π. Μπράμου, του δημάρχου Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, αντιδημάρχων κ.α. Παρόντες στην Ανδραβίδα και υποψήφιοι Περιφερειάρχες καθώς και  υποψήφιοι δήμαρχοι με συνεργάτες τους.

 

Σκηνές σε ετοιμότητα

 

Στην Ανδραβίδα έχουν ήδη φθάσει σκηνές που θα στηθούν (αν χρειασθεί) σε χώρο όπου υπάρχουν χημικές τουαλέτες. Από τις συνεχείς δονήσεις και ιδιαίτερα από το μεσημέρι χθες και μετά στην Ανδραβίδα έχουν πέσει από παλιά σπίτια σοβάδες, μαρκίζες, ένα χαγιάτι χωρίς  ευτυχώς να σημειωθεί τραυματισμός.

 

Στην πλατεία της Ανδραβίδας χθες το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 150 άτομα και συζητούσαν τις τελευταίες εξελίξεις ενώ αρκετοί διασκέδαζαν την αγωνία τους.

 

«Βόμβα» από Τσελέντη

 

Ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η παρέμβαση του καθηγητή σεισμολογίας και υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, κ. Α. Τσελέντη, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους της Ηλείας να είναι σε επαγρύπνηση.

 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Lepanto, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Τσελέντης «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», στους κατοίκους της περιοχής, μετά από την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες εκεί.

 

Όπως είπε η μετατόπιση του επίκεντρου των δονήσεων προς την Ηλεία, η έντονη διέγερση της περιοχής σε συνδυασμό με σήματα που έχει λάβει και αναλύσει η ομάδα ΒΑΝ, δεν του επιτρέπουν να σιωπά. Μάλιστα τόνισε με επιτακτικό τρόπο πως οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας δε θα πρέπει να είναι ήρεμοι, αλλά αντίθετα θα πρέπει «να κοιμούνται σε αναμμένα κάρβουνα». Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 37 σεισμοί και μικροσεισμοί στην περιοχή.

 

Κλειστά τα σχολεία στον Κάμπο

 

Τα σχολεία τόσο στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης όσο και στο δήμο Πηνειού θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά όπως και χθες ενώ οι έλεγχοι από την τεχνική υπηρεσία του δήμου συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής σε κανένα σχολείο δεν υπάρχει πρόβλημα.

 

 

peloponnisosnews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ